– Jeg var så frustrert. Først og fremst over min egen prestasjon. Men det var dumt gjort av meg, sier Alashoti til Lister.

Det var etter 60 minutters spill at Alashoti akkurat var litt for sen da han forsøkte å nå ballen i en duell mot Greipstads keeper. I stedet for at FIL-spissen kunne ta med seg ballen mot et tomt mål, fikk bortelagets keeper sparket ballen ut av banen. Da sparket Alashoti til hjørneflagget som knakk i to.

– Jeg håpet at jeg skulle komme først, slik at keeperen ville takle meg og bli vist ut. Jeg var derfor sur for at jeg var ett sekund for sent ute i duellen, sier han.

Frustrende kamp

Før Alashoti, som utrolig nok fra det hele uten kort, sparket til hjørneflagget, hadde hjemmelagets supportere sett et helt annet FIL-lag enn før pause. Det var innsats og vilje i det hvittrøyene viste fram, noe som ikke var tilfelle før pause da bortelaget var det beste laget og kunne fort ha ledet med både ett og to mål. Etter 30 minutters spill var det faktisk så ille at den ellers ganske så rolige Jostein Ekeland, lagets trener, hevet stemmen kraftig:

– Hva er det vi holder på med gutter? Nå får det være nok!

– Jeg kunne egentlig sagt det etter to minutter, fordi vi gjorde alt annet enn hva vi hadde snakket om før kampen. Det var virkelig ikke bra. Jeg følte imidlertid at jeg fikk den reaksjonen jeg ønsket og at vi hevet oss litt de siste 15 og i hvert fall etter pause, sier Ekeland til Lister etter kamp.

FIL-trener Jostein Ekeland er sikker på at laget vil kjempe i toppen, selv om det har vært en tøff start på sesongen med kun fire av ni mulige poeng.

Helt annet lag i kamper

Selv om FIL var langt bedre etter pause og Greipstad hadde enkelte farlige overganger, ble det ingen scoringer. Dermed står FIL med fire poeng på sine tre første kamper i 5. divisjon etter nedrykket i fjor. Det er ikke bra nok, mener Alashoti.

– Vi har lyst til å være med å kjempe om opprykk, men da må vi levere bedre enn dette her. Vi sliter med å få ut potensialet til laget, sier spissen, som mener at prestasjonene på treningene er langt bedre enn i kamper.

– Det kan ikke sammenlignes. Det er for mange som ikke presterer bra nok når det er alvor. Det må vi jobbe med.

– En kode vi må knekke

Alashoti får støtte av både lagets kaptein, Sindre Flåto og trener Ekeland i dette:

– Helt ærlig: Det er ordentlig god kvalitet på treningene. Langt bedre enn hva vi har vist i kampene til nå. Det er en kode vi blir nødt til å knekke, sier treneren.

– Vi må få tilbake gleden ved å spille fotball. Skuldrene er litt for høye hos mange og da får vi ikke ut vårt beste, mener Flåto.

Ser lyst på det

Selv om kampene så langt ikke har vært på nivå med treningene, føler Ekeland seg sikker på at laget snart vil vinne flere kamper igjen.

– Vi står med fire poeng på tre kamper mot tøff motstand. Jeg mener det helt greit. Selvfølgelig skulle vi ønsket å ha hatt flere, men jeg er sikker på at denne gjengen her kommer til å kjempe i toppen i år.

– Det er absolutt ingen katastrofe den åpningen vi har hatt. Sammenlignet med Kvinesdal har vi hatt tøffere motstand. Jeg synes også det deilig at vi holdt nullen igjen i dag. Det er det mest gledelige med denne kampen, sier keepertrener Johan Sverre Hansen.