Kort og godt handler satsingen om at hver eneste kamp i lokalfotballen fra aldersgruppen 13 og oppover skal generere et referat som blir publisert på Lister24. Det er Polaris Media Sør som står bak storsatsingen i samarbeid med NTB. Kampreferatene ble generert automatisk ut i fra kamprapporten klubbene melder inn via rapporteringssystemet FIKS, noe som igjen betyr at jo mer klubbene legger inn, jo bedre blir tjenesten. Du finner tjenesten på Lister24.no/lokalfotballen. Sportsansvarlig i Lister24, Tom Arild Støle, håper og tror at mange vil bidra for å løfte tjenesten og lokalfotballen.

– Beste løsningen

– Laglederne må legge inn spillere og målscorere, så blir dette veldig bra. Det virker som om mange har fått det med seg.

– Så vil nok enda flere bidra når de ser hvor bra dette er, legger Støle til.

Prosjektet har vært testet litt fram og tilbake de siste ukene, men nå rulles det ut på front i tillegg og er klart for full lansering. Du kan for eksempel lese at Omar Pashaev reddet ett poeng for Lyngdal 3 sitt G19-lag mot MK2 torsdag med sin 2–2 scoring, eller at Lotte Bruhjell scoret tre mål da Flekkefjord sitt jenter 15-lag vant 4–1 mot Lillesand samme dag.

Dette er den klart beste og eneste løsningen som muliggjør en slik satsing.

– Selv om det er robotgenerte saker, så blir det jo saker ut av det. Det blir veldig gøy å se responsen på prosjektet. Jeg tror mange vil sette pris på å se sitt eget navn eller et familiemedlem på scoringslisten for eksempel.

Støle er klar på at det aldri har latt seg gjennomføre uten robotgenererte saker.

– Det ville vært altfor tidkrevende. Dette er den klart beste og eneste løsningen som muliggjør en slik satsing.

foto
– Vi håper å rekruttere flere unge lesere med dette prosjektet, sier ansvarlig redaktør Svein Morten Havaas. Foto: Privat

Spent redaktør

Ansvarlig redaktør i Lister, Svein Morten Havaas, er også full av lovord om nyvinningen.

– Dette vil forhåpentligvis gi et løft til både lokalfotballen og oss som lokalt mediehus. Aldersbestemt idrett har alltid vært godt stoff. Jeg husker selv tilbake til guttedagene hvor stas det var å få navnet sitt på trykk i referater etter kamper med småguttelaget og guttelaget. Med denne løsningen får vi en slik publisering igjen, sier redaktøren, og fortsetter:

– Vi håper å rekruttere flere unge lesere med dette prosjektet. Og det bør også være stas for foreldre, besteforeldre, onkler og tanter å lese om sine håpefulle.

Dette vil forhåpentligvis gi et løft til både lokalfotballen og oss som lokalt mediehus.

Blir fotballsatsingen vellykket, utelukker ikke redaktøren at tjenesten også kan bli utvidet til å omfatte håndball etter hvert.

Flere aviser lanserer

I tillegg til Lister24, lanserer Fædrelandsvennen og Lindesnes den samme tjenesten denne uken. Vennesla Tidende, Grimstad Adressetidende, Lillesandsposten, Agderposten og Varden blir også en del av satsingen etter hvert. Fædrelandsvennens sportsjournalist Rune Stensland blir hovedansvarlig for lokalfotballsatsingen. Han vil ha tett dialog med klubbene og serve samtlige mediehus i Polaris Media Sør.

– Jeg håper så mange som mulig vil ha glede av denne tjenesten. Nå kan flere tusen fotballspillere her i Agder lese om seg selv hver uke, og det samme kan deres venner, familie og andre gjøre, sier Stensland til egen avis.

Send gjerne et lagbilde fra ditt lag til tom.arild@lister24.no, så blir det en del av robotreferatet på Lister24.no/lokalfotballen

foto
Sportsansvarlig i Lister, Tom Arild Støle, er spent på mottakelsen av satsingen. Foto: Torrey Enoksen