- Realistisk sett så tipper jeg at vi mister seks spillere totalt denne sommeren, sier assistenttrener i Lyngdal, Svein Ola Bråthen.

— Kontrakten er signert, så Raymond skal spille for oss i høst. Det er vi veldig glade for siden han fortsatt vet hvor målet står. Det viste han senest mot oss i den siste kampen før ferien, sier assistenttrener Svein Ola Bråthen.

— Jeg gleder meg til å spille for Lyngdal igjen. Grunnen til at jeg melder overgang er for å lære av Thomas (Gill) og Svein Ola og samtidig komme nærmere kompisene mine i Lyngdal, sier Super-Ray, som ikke var klar over alt var plass torsdag ettermiddag.

— Derfor vet jeg ikke hvor mye jeg skal si om saken foreløpig.

— Vi får heller snakkes mer med når du scorer ditt første mål da, sier undertegnede.

— Ja, vi får snakkes på mandag, humrer han, like selvsikker som alltid.

I tillegg til at klubbnomaden Hofstædter er klar for klubben igjen, jobber Lyngdal med å få inn flere andre spillere også.

— Jeg ønsker ikke å kommentere navn, men det er snakk om offensive spillere, sier assistenttreneren.

Mister mange

Steffen Aavitsland har meldt overgang til Brodd. Nikolai Aas er blitt Viking-spiller. I tillegg er spillere som Omar Markovic og Jakob Toft ønsket av klubber høyere opp i divisjonssystemet. Karl Morten Igland skal trene med 1. divisjonsklubben Jerv siden han skal studere i Grimstad. Ikke nok med det, Patrick Karlsen og Thomas Fredriksen blir heller ikke tilgjengelige for hovedtrener Thomas Gill og assistenttrener Bråthen i høst. Det er med andre ord et stort behov for nye spillere inn til klubben.

— Det er ingen tvil om at det er en stor utfordring. Jonas Løvland og Tom Åge Osestad blir i tillegg kun med i de to-tre første kampene. Dermed er det snakk om i verste fall ni spillere som kan forsvinne, sier Bråthen.

— Men jeg tviler på at det blir så ille. Realistisk sett så tipper jeg at vi mister seks spillere totalt denne sommeren. Jeg håper at Igland, Markovic og Toft blir. Dette er viktige spillere for oss som også scorer mål.

Det er frykten for å miste disse spillerne som gjør at Lyngdal nå har hentet inn Hofstædter og kontaktet flere andre også.

Ønsker Sanden tilbake

— Noen har sagt nei til å spille for oss, mens enkelte fortsatt ikke har svart på vår forespørsel, sier Bråthen.

— Så skal det skal det også nevnes at vi har mange talenter på G16 som vi vurderer å ta opp, og enda flere på juniorlaget, fortsetter han.

Lyngdal spiller sin første kamp etter ferien på mandag mot Express på hjemmebane. Assistenttreneren tviler på at det blir mange nye spillere med her.

— Jeg tipper at det kun blir Raymond som er klar til den kampen med tanke på at det er så kort tid til kampen.

Etter det Lister kjenner til, jobbes det også med å få Morten Sanden og Tore Kristensen tilbake på laget. Disse spillerne sluttet i vinter som følge av uenigheter med Gill. For Sandens del skal det ikke være aktuelt å komme tilbake nå.

Viktige kamper

Mandagens kamp betegnes av Bråthen som en sekspoengskamp.

— Ettersom vi mister så mange spillere i høst, er det utrolig viktig at vi kommer godt i gang. Derfor er det viktig med seier mot Express på hjemmebane. Det samme gjelder kamp nummer tre mot Hei på Lyngdal stadion.

— Får vi seks poeng fra disse kampene så handler om å krige til seg seks poeng til i løpet av høsten. Nøkkelordet for oss i den perioden vi skal inn i nå, med så mange spillere som forsvinner, er positivitet. Vi skal bygge hverandre opp. Vi er nederlagsdømt av alle, så klarer vi å holde plassen vil jeg si at vi nesten gjør som han som gikk på vannet.