I helgen var NMK Kvinesdals Frode Kallhovd ustoppelig da Kristiansand Automobilklubb (KAK) arrangerte Rugslandsfestivalen 2017. Runde etter runde kom den svarte og røde BMW’n bredt ut av svingene.

Dobbeltseier

– Til tross for en mangeårig bilcrosskarriere var dette første gangen Kallhovd kan sette femti poeng i innledende på merittlisten, meddeler NMK Kvinesdals pressetalskvinne, Anne Beth Mål Arntzen.

Til tross for en mangeårig bilcrosskarriere var dette første gangen Kallhovd kan sette femti poeng i innledende på merittlisten.

Og det ble til og med dobbeltseier idet Kallhovd også stakk av med seieren i Rugslandscupen. Rugslandsfestivalens andreplass i seniorklassen gikk til Aleksander Beisland og tredjeplassen til Svein Helge Jansen, begge fra arrangørklubben KAK.

Frode Kallhovd i sin svarte og røde dekkomsetning BMW. Han var ustoppelig på Rugslandsfestivalen i helgen. Foto: Anne Beth Mål Arntzen

I autovernet

NMK Kvinesdals Markus Solberg kjørte inn til seier i B-finalen og skulle dermed gi Kallhovd og de øvrige A-finalistene hard konkurranse. Men det var helt til han fikk et brutalt møte med autovernet og ble stående et stykke over målgang etter godt og vel en runde. Det ble dermed en femteplass på ham.

Øvrige resultater for NMK Kvinesdal sine seniorsjåfører: 11) Jon Olav Hodne, 25) Christian Hunsbedt, 27) Anders Bjærum, 32) Sander Narvestad, 40) Arnold Falkgjerdet og Martin Landås, som til slutt måtte bryte løpet.

Eminent «grøfterens» på Martin Landås her. Foto: Anne Beth Mål Arntzen
Kvindølen Christian Hunsbedt jakter poeng mens resten av heatet jakter på ham. Nærmest Hunsbedt i den svarte Mazdaen er klubbkollega Sander Narvestad. Foto: Anne Beth Mål Arntzen

Jentene imponerte

I bilcrossens juniorklasse var det i helgen jentenes tur til å imponere. Selv om det ikke holdt helt inn, så var Hanne Jobine Eriksen den som virkelig utmerket seg blant NMK Kvinesdals juniorsjåfører. I A-finalen gav hun guttene hard konkurranse, og endte til slutt på en flott fjerdeplass.

Pallen ble besteget av 1) Mads Skjæveland, NMK Sandnes og Jæren, 2) Alf Olav Askland, KAK og 3) Simon B. Sødal, NMK Konsmo. Eriksen var like bak og hakk i hæl fulgte Magnus Simonsen, som kjørte seg opp fra C-finalen, via B- og deretter til A-finalen.

Kvindølen Rebecca Hunsbedt fikk vise seg frem i C-finalen og kjørte inn til en trettendeplass totalt. Andrea Hamar kvalifiserte seg dessverre ikke til finale men fikk med seg en syttendeplass fra Rugslandsfestivalen. Magnus Simonsen vant forøvrig Rugslandscupen i juniorklassen.

Når sesongen begynner igjen i 2018 ser vi disse to konkurrere mot klubbkolleger og andre konkurrenter i juniorklassen.

For siste gang kjørte Ingrid Hodne og Sondre Simonsen i klassen «Junior trening».

– Når sesongen begynner igjen i 2018 ser vi disse to konkurrere mot klubbkolleger og andre konkurrenter i juniorklassen, sier Anne Beth Mål Arntzen.

Andrea Hamar i sin Golf på vei inn i alternativsporet. Foto: Anne Beth Mål Arntzen
Hanne Jobine Eriksen i hyggegolfen. Foto: Anne Beth Mål Arntzen

Rallycross

Finalene i norgesmesterskapet for klassene rallycross og bakkeløp ble også avholdt i helgen - i Grenland.

Sigurd Erik Egeland representerte NMK Kvinesdal under bakkeløpet, med sin hvite Ford Escort. Med en 8. plass i søndagens bakkeløp velger Egeland å si seg fornøyd med sesongen.

– Nå venter en spennende tid med planlegging for teamet, så får vi se hva som venter for Egeland Motorsport i 2018, avslutter Anne Beth Mål Arntzen.