Det var et rekordstort lag fra Kvinesdal som i helga reiste for å delta i landsfinalen i bilcross på Rallebanen i regi av NMK Bø.

- NMK Kvinesdal har flere år tidligere vært representert på damenes landsfinale dog aldri med så mange sjåfører til start, opplyser NMK Kvinesdals pressetalskvinne, Anne Beth Mål Arntzen, som mener interessen blant kvinner for motorsport er i ferd med å få et oppsving.

To til finalene

To av dem kvinnene fra Kvinesdal fullførte finalene, mens tre måtte gi tapt tidligere.

Rebecca Hunsbedt fikk problemer med girkassa etter første runde og måtte med det stå over en omgang grunnet nødvendige reparasjoner.

– May Tone Josdal kjørte blant annet inn til en tredjeplass på felgen samt at hun – på lik linje med Tove Josdal Homme – noe senere mistet en god plassering da svingen ble for krapp og grøftekanten med tilhørende sandfelle for nærgående. Det ble ingen finalekjøring for disse tre, men de sto de samlet på resultatlisten, opplyser Mål Arntzen.

Rebecca Hunsbedt 35. plass, May Tone Josdal 37. plass og Tove Josdal Homme 39. plass.

May Tone Josdal kjørte blant annet inn til en tredjeplass på felgen

Tove Josdal Homme (til høyre) i fin ledelse ut fra start. Foto: Anne Beth Mål Arntzen
May Tone Josdal mistet mye styring da dekket vrengte seg av felgen. Foto: Anne Beth Mål Arntzen

15. plass

Nevnte Rebecca Hunsbedt og Kristine Salte kjørte tilfeldigvis tre av fire innledende omganger sammen. Salte åpnet med en heat-seier og fikk deretter 3., 2. og 4. plass og kvalifiserte seg til D-finalen - som hun vant. Deretter ventet C-finalen.

– Hun kjørte inn til 5. plass og fikk med det en sammenlagt 15. plass, opplyser pressetalskvinnen fra NMK Kvinesdal.

Rebecca Hunsbedt og Kristine Salte side om side i en av de fire innledende omgangene. Foto: Anne Beth Mål Arntzen

Spennende A-finale

Hilde Follaug kvalifiserte direkte til A-finalen med en andreplass og tre førsteplasser i de innledende omgangene.

– Allerede i første sving ble Follaug dratt med i en skikkelig smell, hvor den lille corsaen hun kjørte mer eller mindre ble løftet opp bakfra av ivrige konkurrenter. Hun kom seg løs men ble liggende bak i feltet. I siste runde virket det som om hun gikk for en taktikk ala ”vinn eller forsvinn”. Hun lå side om side med en konkurrent, inn mot en av banens skarpeste svinger. Follaug tapte kampen; det var ikke plass til to i bredden. Corsaen hennes tok en skikkelig rundvelt før den ble liggende på taket mot jordvollen.

Follaug fikk med det en sjetteplass samtidig som hun sørget for å gi publikum valuta for inngangsbilletten, heter det fra Mål Arntzen.

Follaug fikk med det en sjetteplass samtidig som hun sørget for å gi publikum valuta for inngangsbilletten

Denne corsaen sikret Hilde Follaug tre av fire mulige heatseiere i de innledende rundene. Foto: Anne Beth Mål Arntzen

Juniorenes finale

Også juniorene har kjørt landsfinale. Dette skjedde lørdag 4. august på Grenland Motorsportsenter. NMK Kvinesdal var representert med tre sjåfører; Hanne Jobine Eriksen, Sondre Simonsen og Ingrid Hodne.

Det ble ett tøft løp for de tre håpefulle, og de innledende resultatene holdt ikke til finalekjøring. Eriksen endte på 47. plass, Simonsen på 48. plass og Hodne 95. plass.