– Hele denne uken har jeg fryktet denne kampen, og det gikk som jeg fryktet! De gjorde ingenting av det vi var blitt enige om på forhånd, bare sto der og kjempet ikke. Selv om vi ledet avdelingen før denne kampen, må de ikke tro at de er verdensmestere, for det er de ikke, sier en tydelig skuffet og sint trener Jan Sanden.

Heldige før pause

Sanden hadde all grunn for utblåsingen etter kampslutt. For den forestillingen som hjemmelaget presenterte for vel 150 tilskuerne mandag kveld var langt under det de hadde forventet.

Brunskjortene fra Kristiansand var mer hissige på å vise at de ønsker å være blant favorittene til en av de øverste plassene når tabellen skal gjøre opp i begynnelsen av oktober.

Lyngdals keeper Jonas Hompland var både heldig og god som slapp å måtte gå den tunge veien helt inn i nettmaskene i løpet av de første 45 minuttene. For forsvaret foran ham slet med å få ryddet feltet for hissige kristiansandere.

Midtveis i omgangen klarte lyngdølene å tilrive seg noe av initiativet, uten at de klarte å omsette sjansene i mål.

Nærmest var Espen Hægeland etter vel en halv times spill, da hans direkte frispark fra 20 meters hold ble reddet av Vigørs keeper som måtte slenge seg så lang han var.

Tre raske mål

Etter sidebyttet gikk lyngdølene hardt ut for å tilrive seg en ledelse. Men kun tre minutter etter at omgangen var satt i gang ga dommeren straffe til Vigør, etter at Johan Sanden felte en motspiller etter en duell i feltet.

Hjemmelaget svarte med å gå enda tøffere til verks for å få en redusering. Men som lyn fra klar himmel brøt Erlend Segberg og kontret gjestene opp i 0-2 minutter etter at han først hadde sendt Vigør opp i ledelsen fra straffemerket.

Skuffelsen skulle bli total da Vigør gikk opp til 0-3 noen få minutter senere. Hjemmelagets spillere sto som forsteinet og sto og så på at hurtigtoget Jan Inge Rygh nærmest raste forbi dem.

Lyngdal forsøke å riste av seg sjokket gjestene oppvartet med, men klarte ikke å omsette de få sjansene de fikk. Sju minutter før slutt hadde Espen Hægeland et kjempeskudd i stolpen, men ballen ville ikke inn i nettmaskene.