Det sier Kvinesdals spillende trener, Thomas Gilbertson, om det 16-årige (fyller 17 i mai) fotballtalentet Kjell André Egeland som i vinter har startet hver eneste treningskamp etter å ha imponert medspillere og trenere stort på trening.

Kjell André Egeland scorer på trening. Foto: Lars Erik Larsen
Atle VinningslandMålvakt
Fredrik KragMålvakt
Thomas GilbertsonForsvar
Mathias NetlandForsvar
Erik BaugeForsvar
Pål RisnesForsvar
Jan RøgenesForsvar
Kristoffer BrattgjerdForsvar
Jan Gunnar RennestraumForsvar
Daniel VinningslandForsvar
Arne RøylandMidtbane
Rolf EikelandMidtbane
Ulrik SvindlandMidtbane
Christian NilsenMidtbane
Kjell Andre EgelandMidtbane
Steffan KlunglandAngrep
Christoffer HansenAngrep
Johan AathangAngrep
Marcus ReiersenAngrep
Thomas GilbertsonSpillende trener
Tommy ÅrslandAssistenttrener
Tore H. HansenAssistenttrener

– Han har vært blant de beste på hver eneste trening. Det mangler litt på å få det ut i kamper. Får vi ut det som bor i ham, tror jeg vi får en av divisjonens beste spillere.

– Hva er det som er så spesielt med denne spilleren?

– Han har en teknikk som ingen andre er i nærheten av. Så mangler det litt på å score mål og skape målsjanser. Det er det vi jobber med nå, men jeg tror det handler mest om selvtillit.

Kvinesdal-trener Thomas Gilbertson (midten) vil være fornøyd med sesongen så lenge laget unngår nedrykk. Foto: Lars Erik Larsen

– Teknisk begavet

Kvinesdal-spiss Steffan Klungland har også latt seg imponere av Egeland i vinter.

– Jeg tror knapt jeg har spilt sammen med en mer teknisk begavet fotballspiller enn Kjell André . Han må bare tørre å vise det i kamper også, for på trening gjør han stort sett som han vil.

Hovedpersonen selv er enig med både Gilbertson og Klungland at han har mer å gå på i kampene.

– Det er mye mer intensivt i en kamp enn på en trening. Du blir mer sliten i en kamp, men målet er å få det ut i kampene også.

– Kan du ta divisjonen med storm, tross din unge alder?

– Det er opp til meg selv. Nivået er ikke skremmende.

Sander Risnes kan fort få en meget bra sesong for Kvinesdal. Foto: Lars Erik Larsen

Fri rolle

Ifølge Gilbertson kan Egeland fort få en fri rolle som offensiv midtbanespiller, om han tar sjansene han får. Bak ham vil Rolf Eikeland og Arne Røyland gjøre grovjobben defensivt.

Arne Røyland utgjør sammen med Rolf Eikeland en meget hardtarbeidende midtbaneduo. Foto: Lars Erik Larsen

– Begge er fra Kvinlaug og er nesten identiske fotballspillere. De jobber hardt og takler, så det kan godt hende at Kjell André får frie tøyler.

Viktig blir det også at Ulrik Svindland og Steffan Klungland fortsatte der de slapp i fjor og sørger for mål. I fjor endte duoen på 22 mål hver.

– Klarer en av de å havne på noe lignende, så skal vi være veldig godt fornøyd.

– Jeg tror ikke det blir like mange mange mål i år. Målet må være å havne på tosifret. Det er jeg nødt til å klare, selv om nivået er bedre i år, sier Klungland.

Steffan Klungland scoret 22 mål i fjor. I 4. divisjon vil han være fornøyd med alt over 10 scoringer. Foto: Lars Erik Larsen

Tippet ned

Bettingselskapet Coolbet har tippet Kvinesdal rett ned i årets divisjon. Det tar ikke nattesøvnen fra Kvinesdal-gjengen.

– Det er naturlig at alle lag som rykker opp blir tippet ned igjen, så vi bruker bare det som motivasjon. Målet vårt er å holde oss i divisjonen. Klarer vi å holde plassen et par år nå, kan vi begynne å hevde oss mer etterhvert, fordi det kommer opp noen gode generasjoner om et par år, mener Gilbertson.

Kvinesdal i 2018. Bak fra venstre: Rino Lunde Kristiansen (oppmann) Stian Sindland, Jan Gunnar Rennestraum, Steffan Klungland, Jan Røgenes, Marcus Reiersen, Arne Røyland, Christoffer Hansen, Thomas Gilbertson (spillende trener). Foran fra venstre: Daniel Vinningland, Kristoffer Brattgjerd, Sander Risnes, Johan Aathang, Christian Nilsen, Jan Christian Staddeland (oppmann), Sidali, Rolf Eikeland, Pål Risnes, Kjell Andre Egeland. kke tilstede: Atle Vinningland, Fredrik Krag, Ulrik Svindland, Mathias Netland, Erik Bauge, Bjørn Ivar Jonassen Johnsen, Bjørn Morris Egenes (oppmann) Tore Haukali Hansen (assistenttrener) og Tommy Årsland (assistenttrener). Foto: Lars Erik Larsen

– Beholder vi plassen og vi vinner ett av lokaloppgjørene mot Flekkefjord, har det vært en god sesong. Vi kan si det sånn, smiler Klungland.

For Rolf Eikeland blir det ekstra viktig å unngå nedrykk. Skulle han rykke ned med Kvinesdal, vil han oppleve å rykke ned med to ulike klubber på to år. I fjor spilte han på Hægebostad som måtte ta turen ned til 5. divisjon.

– Jeg tror vi vil slå godt fra oss i år.

– Så det blir ikke to nedrykk på to år?

– Hehe, nei det blir det ikke!

Rolf Eikeland føler seg trygg på å unngå nedrykk i år igjen. Foto: Lars Erik Larsen