– Jeg snakket med Fløy-treneren før kampen, og han var klar på at de skulle rykke opp og da måtte de ha spillere til det. Det er sånne fordeler noen klubber har, og det må vi bare akseptere, sier FIL-trener Jostein Ekeland etter mandagens 3–0-tap borte mot Fløy 2.

Ikke avgjort

For Fløy stilte med sesongens sterkeste lag i 5. divisjon da FIL kom på besøk. Flekkerøy-karene tok dermed et solid grep om kvalifiseringsplassen i årets 5. divisjon. Som kjent trenger Kvinesdal to poeng på de tre siste kampene for å bli seriemester med direkte opprykk. Etter mandagens tap ligger FIL fortsatt på andreplass, ett poeng foran Fløy 2, men med to kamper mer spilt.

– Fløy tar nok kvalikkplassen, men vi skal spille to kamper til, og må bare stå på. Det er ikke annet å gjøre, sier Ekeland.

Tross tapet er han fornøyd med mye i mandagens kamp.

– Kampplanen fungerte veldig greit i første omgang. De har ballen mye, men skaper lite eller ingenting da. En veldig god omgang av oss.

Så fikk vertene 1–0-scoringen etter 58 minutters spill.

– Det var litt tidlig i forhold til kampplanen vår. Vi hadde håpet å strekke det litt lengre og få muligheter. Vi kom til sjanser, men det merkes at vi møter gode, rutinerte spillere som har spilt i 2. divisjon.

2–0 kom etter 70 minutter, 3–0 fire minutter på overtid.

– Ikke skuffet

– Det er aldri gøy å tape, men jeg er likevel ikke skuffet. For jeg er imponert over måten gutta våre jobber og spiller fotball på. Vi har mange unge, og avslutter kampen med seks juniorspillere. Det viser at det gror godt og er en lys fremtid for fotballen i Farsund. Den erfaringen de får i år skal motstanderne få merke neste år. Det er gull verdt, mener FIL-treneren.

Han trekker fram keeper Sindre Flåto som kapteinen med stor K, og synes også Josva Andersen leverte en meget god kamp. Ellers er en artig kuriosa at FIL spilte med to brødrepar samtidig, både Hassan-brødrene Abdi og Ismail og Bråthen-brødrene Marius og Morten. En ny spiller debuterte for FILs A-lag mandag, nemlig talentet Erlend Hadland.

Neste kamp for FIL er Tigerberget hjemme.

– Da blir det seier, lover Jostein Ekeland.

Opprykksfest?

Blir det seier i Kvinesdal mot Greipstad lørdag, blir det garantert store jubelscener. Da er Thomas Gilbertsons menn klare for 4. divisjonsspill neste sesong. Etter FIL-kampen mandag kveld opprettet Kvinesdal IL et arrangement på Facebook kalt Opprykksfest! Der inviterer de til kalas med opplegg og aktiviteter, mat og musikk, lørdag kveld. Med 18-årsgrense. Men arrangementet blir imidlertid avlyst dersom det skulle bli tap.