– Det ser bra ut med god værmelding og kjempebra snøforhold i heiene. Påmeldingen har også vært bra, hvor vi har over tusen påmeldte. Såvidt jeg vet er det også bra med påmeldte fra Listerregionen. Alt ligger derfor til rette for en bra opplevelse for de som går, sier rennleder Ørjan Ravndal i Sesilåmi.

Det 53 kilometer lange tradisjonsrike skirennet, går lørdag går fra Brokke i Setesdal til Sinnes i Sirdal. Ifølge rennlederen vil mye av løypen være som tidligere.

– Nå har vi kjørt løypen for tredje gang, så den skal være godt preparert. Samtidig har vi gjort noen utbedringer, blant annet med noe snillere utforkjøringer og gjøre den mer tilrettelagt. Ellers er traseen slik som ha vært tidligere, sier Ravndal.

Han tror det kan slå positivt ut for årets renn av denne vinteren har vært snørik.

- Ettersom det har vært veldig bra snø denne vinteren, har mange hatt anledning til å gå mer på ski og trent ganske bra, noe som selvsagt er bra for deltakerne. Været har også gitt oss gode forhold i fjellet, sier Ravndal.

Nytt av året er at de har opprettet en egen trimklasse uten tidtaking, noe som har slått an.

– Denne klassen vil starte en time tidligere enn resten av rittet, og er allerede fulltegnet. Her satte vi en maksgrense på 50 deltakere, så dette har tydeligvis vært et ønske. Samtidig har vi gjort det sånn at det deltakermedalje alle, i motsetning til tidligere hvor bare den raskeste tredjedelen har fått medalje, sier Ravndal.

– Er trimklassen noe dere vil fortsette med i årene som kommer?

– Det må vi tar en runde på til våren og evaluere, sier Ravndal.

Ettersom dette er et høyfjellsrenn, må alle deltakerne ha med seg en ryggsekk på minst tre kilo, som blant annet må inneholde mat og drikke, samt skift, vindtøy og ekstra votter/hansker.

– Deltakerne kan ikke være yngre enn at de fyller 15 år dette kalenderåret. Den eldste som er med er rundt 75 år, og har også vært med tidligere. Ellers er det viktig at utøverne holder tidsfristene for å rekke i mål til klokken 18, sier Ravndal.