– Det føles godt det, sier 16-åringen som avisen fikk en prat med mens han og familien var på vei hjem i bil fra Holmenkollen søndag ettermiddag.

Han innrømmer at han var overrasket over å vinne dette prestisjeløpet, i konkurranse med omtrent 80 andre fra det ganske land.

– Vi skjøt to liggende serier, og jeg skjøt en bom til sammen. Løypa var cirka sju kilometer lang, sier Stakkeland, som vant med omtrent 30 sekunder til nummer to.

Han var den eneste fra Knaben og Fjotland IL som deltok i denne konkurransen i helgen. I fjor kom han før øvrig på tredjeplass.

Mathias Stakkeland (i midten) vant sin klasse i Kvalfoss-sprinten i kollen denne helgen. Til venstre nummer to Oscar Engelien. Til høyre for ham nummer tre Odin Høie Vollum. Foto: Privat

– Det er første gang jeg vinner Kvalfoss-sprinten, men jeg har vunnet noen andre renn, sier han.

Han kommer fra Kvinlog, hvor det generelt er ganske bra skimuligheter og sier at selv om klubben han representerer er liten, er det gode treningsforhold.

Han forteller til Lister at han er glad i å gå på ski, og at han har vært med sin far og jaktet en del under oppveksten. Denne kombinasjonen tror han har vært viktig for valget om å bli skiskytter..

– Jeg kommer til å satse videre på skiskyting og ønsker å bli så god som mulig. Jeg har søkt meg inn på toppidrettsgymnaset på Lillehammer. Det hjelper nok litt på mulighetene for å komme inn der at jeg vant i helgen, sier Mathias Stakkeland.

Han har flere forbilder, men det er særlig en person han trekker fram.

– Johannes Tingnes Bøe er god ganske god om dagen, så han er en av dem, sier skisyttertalentet Mathias Stakkeland, som altså representerer Knaben og Fjotland IL.