– Jeg er både takknemlig for muligheten og spent på hvordan det kommer til å gå, forteller Malene Sørensen Lundberg.

Hun og kollega Bjørn Hoel er nemlig klare for å holde et ekstra våkent øye på Kvinesdal, som kvindølenes primære kontaktpersoner for Listers nye satsing, Kvinesdal24. Både Lundberg og Hoel håper at kommunens innbyggere vil ta dem godt imot.

– Målet mitt er å kunne formidle selve sjelen til bygda, og jeg tror folk vil bli godt fornøyd med dekningen vår, forteller Lundberg, som får hovedansvaret for den journalistiske biten.

Elsker Kvinesdal

– Jeg må bare få sagt at jeg elsker kvindøler, legger Hoel til.

– Det er vanskelig å forklare det, men de har en flott humor og selvironi, og måten de er på får meg nesten til å føle meg hjemme, forteller han, som har oppvokst på Torshov på Oslo øst, og mener han ser mange likheter mellom hjemstedet og Kvinesdal. Lundberg sier seg enig i at stedet skaper hjemfølelse.

– De er veldig åpne mennesker, så jeg tror ikke det skal bli noe problem for oss å være reportere her, mener hun.

Ikke ferske

Hverken Lundberg eller Hoel er ferske når det kommer til å dekke saker i Kvinesdal, men er klare for å grave enda dypere med Kvinesdal24.

– Malene har vært helt eksepsjonell når det kommer til å dekke kjørekulturen i Kvinesdal, og jeg har stor tro på at måten hun har fulgt opp temaet på har endret folks syn på hvordan de kjører, forteller Hoel, som selv har blitt godt kjent med Kvinesdal gjennom sommerens web-serie «Vi går ombord».

– Det er jo ikke så mange steder å gå ombord ennå i Kvinesdal, men folk var i hvert fall mer en villige til å slå av en prat, forteller han. Nå er målet å bli kjent med kommunen enda bedre.

Kontor i Kvinesdal

Lundberg blir fremste kontaktperson for Kvinesdal24, og skal derfor tilbringe sine arbeidstimer på Listers kontor i Kvinesdal.

– Jeg kommer til å være tilgjengelig for folkene i Kvinesdal mesteparten av tiden, så da krysser jeg fingrene for at de kommer til å være flinke til å bruke meg, fortsetter hun. Lundberg er allerede i gang med flere saker, men håper at kvindølene selv blir flinke til å uttrykke hva slags saker de selv ønsker.

– Jeg har gjort meg en del tanker om temaer jeg ønsker å undersøke nærmere, men jeg satser på å få flere tips fra kvindølene selv. Som sagt så ønsker jeg å skrive om det som folkene i bygda brenner for, men for at jeg skal få til det må kvindølene være flinke til å gi tilbakemeldinger på hva de vil ha, forteller hun, som legger til at hun gleder seg til å ordentlig komme i gang.

Som sagt så ønsker jeg å skrive om det som folkene i bygda brenner for, men for at jeg skal få til det må kvindølene være flinke til å gi tilbakemeldinger på hva de vil ha

Må vise interesse

Lundberg og Hoel oppfordrer dermed kvindølene til å både være klare med innspill og ideer, men også at de viser engasjement i sakene som skrives.

– Nå er det viktig at folk faktisk viser at de ønsker et økt fokus på Kvinesdal, og at de abonnerer på avisen, fortsetter Lundberg.

– Har kvindølene lyst på egen avis må de være flinke til å vise interesse, og så skal vi sørge for å representere Kvinesdal på en best mulig måte, avslutter hun.