Programleder for begge sendingene er Tarjei Strøm.

– Temaer er trafikksikkerhet blant unge. I Kvinesdal opplevde de en periode alvorlige ulykker, og flere mistet livet. Så tok bygda grep. Jan Egil og Liv Ellen Omdal kommer for å fortelle hvordan de tok tak i holdningsarbeidet etter at de mistet dattera i ei tragisk ulykke, skriver Oddgeir Øystese, vaktsjef i NRK Norge nå til Kvinesdal24.

I tillegg kommer ordfører Per Sverre Kvinlaug, som tar med seg flere unge trafikanter for å snakke om hvordan de jobber for at Kvinesdal ikke skal miste flere på veiene.

– Og så kommer UP-sjef Runar Karlsen for å snakke om hvordan modellen kan brukes i resten av landet, skriver Øystese videre.

Jan Egil Omdal og kona Liv Ellen Omdal var en del av «Norge Nå»-sendingen fra Liknes. Foto: Skjermdump, NRK

Slik presenteres dagens program på NRK sine nettsider:

«Etter at fleire av unge i Kvinesdal var involvert i alvorlege trafikkulukker tok bygda grep. No meiner UP resten av landet kan lære av haldningsarbeidet i kommunen. Korleis kvindølane klarte å snu ein vond trend får programleiar Tarjei Strøm svar på når Norge nå sender frå trafikktryggleiksdagen i Kvinesdal. Mellom gjestene er UP-sjef Runar Karlsen, og ekteparet Omdal, som kjeper for at ingen foreldre skal oppleve å miste barnet sitt i trafikken.»

Trafikksikkerhetskampanjen «kjør me ved» var ett av temaene i programmet fra Liknes. Foto: Skjermdump, NRK

Dagen etter sendes programmet fra Lista, hvor de skal snakke om trekkfuglene som nå flyr sørover.

– Hver høst valfarter fuglekikkerne til våtmarksområdene på Lista, som er siste stopp før havkryssingen til kontinentet. Hva er det som fascinerer dem så sterkt? Og hvorfor er utviklingen i trekkfuglbestanden viktig å følge med på?, spør Øystese.

Her vil gjestene være blant annet fuglekikkere, ornitologer og Norges beste naturfotograf.

Programmene starter klokken 20.25 på NRK1 og varer en halv time.