– Dette har jeg også tatt til orde overfor sentrale myndigheter, sier Kvinesdals ordfører, Per Sverre Kvinlaug, etter at Olje- og energidepartementet (OED) har bestemt at de ikke vil ta noen av klagene på MTA-plan for Buheii vindkraftverk til følge.

– For øvrig må vi ta svaret fra OED til etterretning. Nå er beslutningene som er tatt endelige, og kan ikke lenger påklages. Så langt jeg kan se er det ikke noe mer vi kan gjøre nå, fortsetter han.

Så langt jeg kan se er det ikke noe mer vi kan gjøre nå.

Stort flertall

Kvinlaug påpeker at det var et stort flertall i Kvinesdal kommunestyre som vedtok å klage på MTA-plan, og ba OED om å gå gjennom flere punkter for å undersøke om regler var fulgt, i henhold til Energiloven.

– Jeg hadde kanskje forventet at departementet ville gå mer i dybden på noen av de mange punktene som kommunestyret krevde. For eksempel ble det jo stilt spørsmål ved habilitet til en virksomhet som hadde utført noen målinger for utbyggerselskapet, sier Kvinlaug.

Han påpeker samtidig at enstemmig forvaltningsutvalg i vinter, før behandlingen i kommunestyret, hadde uttalt at den nåværende MTA-plan var bedre enn utgangspunktet.

Jeg hadde kanskje forventet at departementet ville gå mer i dybden

Stadfestet i 2017

Han minner dessuten om at konsesjonen for Buheii ble stadfestet i OED i 2017.

– Det har skjedd en endring av manges oppfatning av vindmølleutbygging generelt de siste årene. Når det gjelder dette prosjektet er forskjellen, i forhold til det som var utgangspunktet, at hver mølle blir større, men at det blir færre av dem. Den samlede effekten er jo omtrent det samme, sier Kvinlaug.

Noe godt

Han påpeker samtidig at det faktisk har kommet noe godt ut av klagene fra kommunestyret.

– Det kommer ikke fra myndighetene, men fra utbygger, nemlig at det nå installeres radarstyrte hinderlys for å dempe visuelle virkninger, sier ordfører i Kvinesdal, Per Sverre Kvinlaug.

Installeres radarstyrte hinderlys for å dempe visuelle virkninger