De heldige vinnerne er Tonette Hunsbedt og Frida Kasin Seiler.

Be Careful ble opprettet som et trafikksikkerhetstiltak i Kvinesdal i mars 2017 etter flere uønskede episoder i trafikken blant unge sjåfører.

Reglene er slik at dersom ingen mellom 16 og fylte 21 år, bosatt i Kvinesdal, får førerkort beslaglagt, kjører uten førerkort, kjører i ruspåvirket tilstand, er innblandet i ulykker på grunn av rus eller fart, eller på annen måte grovt overtreder trafikkreglene, vil alle ungdommer som liker Be Careful-siden på Facebook i den nevnte kategorien være med i trekningen av to premier av 10.000 kroner, samt andre premier.

Om noen blir tatt i perioden, vil trekningen utsettes med to måneder fra den gjeldende datoen.

Be Careful-vinner som får 10.000 kroner: Frida Kasin Seiler. Foto: Privat

– Det er meget hyggelig at vi igjen har hatt en god periode uten hendelser som bryter med våre regler. Vi må helt tilbake til 14. oktober 2018 siden noen innenfor denne aldersgruppen vi har fokus på, brøt våre regler. Da var det en person fra Kvinesdal som ble fratatt lappen etter 79 km i timen i 50-sonen ved Rafoss i Kvinesdal, sier Einar Haugland i Be Careful-prosjektet.

– Rundt regnet har det vært ti måneder uten noe tull og vas i trafikken. Ydmykt mener vi dette er meget bra tegn i tiden at ungdommen tar trafikksikkerheten på alvor, og forholder seg normalt i trafikken. Klart det finnes eksempler i løpet av denne tiden der noen har observert kjøring hinsides all fornuft, men våre kriterier har ikke blitt brutt, legger han til.

Be Careful legger nå opp til ett mye tettere samarbeid med politiet og selve aldersgruppen de fokuserer på.

Einar Haugland i Be Careful er glad for å kunne dele ut pengepremier igjen etter at Kvinesdal-ungdom har holdt seg unna trøbbel på veiene i to måneder. Foto: Bjørn Hoel