Vi skrev nylig om ekteparet Reidar og Doris Eriksen på Ulland som har ventet på mobildekning i mange år.

I et svar til denne saken opplyste ordfører Per Sverre Kvinlaug blant annet at det er inngått en intensjonsavtale med Telenor og at han håper de fleste områdene som i dag har liten eller ingen dekning i Kvinesdal har dekning om et år.

Nå engasjerer Kvinesdal Frp seg i temaet via en interpellasjon ført i pennen av Arne Rygh adressert til ordføreren. Spørsmålet som innleder denne saken kommer fra denne interpellasjonen.

Både Reidar Eriksen og kona Doris sliter med underliggende plager, så som astma og høyt blodtrykk, og mener det å ikke ha mobildekning er en fare hvis noe skulle skje dem. Foto: Bjørn Hoel

– Etisk forsvarlig?

– Vi som lokalpolitikere i Kvinesdal får ofte tilbakemeldinger fra våre innbyggere, det stilles sågar spørsmål om kommunen til tider drives etisk forsvarlig på enkelte områder? skriver Rygh i henvendelsen til ordføreren.

Han viser til at det er flere steder i kommunen som ikke har «forsvarlig kvalitet på nødvendig mobildekning»:

– Som ordføreren er kjent med er dette steder som blant annet Ulland og Eftestøl. Det har i denne sammenheng gjennom en årrekke vært snakk om finansiering og økonomi , samtidig så vet vi at det fra Agder fylkeskommune oppfordres til spleiselag, der kommunen finansierer en bit av kostnaden mens fylket kan ta sin del.

Livstruende situasjoner

Rygh antar videre at ordføreren vet hvor trafikkfarlig fylkesvei 465 er og hvor utsatte trafikanter kan være på Ulland og i omegn, og hvor viktig tilfredsstillende mobildekning er om en ulykke - eller andre livstruende situasjoner - skulle oppstå på Ulland og Eftestøl.

– Kvinesdal Frp vil be ordføreren om å umiddelbart ta kontakt med Agder fylkeskommune. Vi vil også be ordføreren om å avklare hva som nå kreves av kommunen for å få på plass tilstrekkelig mobildekning på Ulland og Eftestøl, som forøvrig også har eldre beboere, skriver Rygh.

Og videre:

– Det er nå avsatt midler i kommunen til mobildekningsformål og ved hjelp fra fylket håper vi nå å kunne sette to streker under prosjekt «mobildekning Ulland» og også Eftestøl i første omgang.

Vil ha oversikt

Partiet ber også ordføreren om å legge en oversikt over de stedene i kommunen der det er mangelfull mobildekning frem for kommunestyret slik at dette kan tas med i videre planer og kostnadsberegnet for utbygging i nær fremtid.

Rygh avslutter interpellasjonen med følgende konkrete spørsmål:

  • Vil ordføreren ta kontakt med Agder fylkeskommune for å avklare kostnader?

  • Når kan vi forvente at ordføreren kommer tilbake til kommunestyret med kostnadoverslag og redegjør for fremdrift i saken?

  • Kan ordføreren redegjøre for hvorfor man etter 12 år fremdeles ikke har mobildekning på Ulland?

– Dette handler om liv og helse, og vi ber om at denne interpellasjonen behandles med den viktigheten den fortjener.