2017 var nok et godt år for Kvinesdal Sparebank og banken oppnådde sine hovedmål for året.

– Resultatforbedring, styrket soliditet og en økning i kundemassen blant privatkunder som er innenfor våre forventninger. Og ikke minst våre kunder er fortsatt tilfreds med banken og vår kundeservice, uttaler banksjef Svein Hermansen i en utsendt pressemelding.

– Solid posisjon

Rekordstore 35 millioner kroner i pluss er Hermansen selvsagt strålende godt fornøyd med.

– Det viser en god og stabil utvikling i bankens kjernevirksomhet og bekrefter bankens solide posisjon, uttaler den avtroppende banksjefen, som snart trer til side til fordel for Farsunds avtroppende rådmann, Vidar Torsøe.

Det viser en god og stabil utvikling i bankens kjernevirksomhet og bekrefter bankens solide posisjon.

Den lokale bankens kjernekapital utgjør ved årsskifte 20,1 prosent og kapitaldekningen 22,8 prosent. Det er en forbedring fra henholdsvis 17,3 prosent og 19,6 prosent.

Hermansen opplyser at styret vil foreslå overfor generalsamlingen at det gis et utbytte til bankens egenkapitalbeviseiere med kr 3,50 per egenkapitalbevis. Forslaget reflekterer det gode årsresultatet.

Stor konkurranse

Konkurransen har vært stor, men Kvinesdal Sparebank har likevel klart å holde sin sterke posisjon i lokalmarkedet.

Vi har klart å utnytte de nye teknologiske løsninger som har kommet, og som vil prege bankene fremover.

– Vi har klart å utnytte de nye teknologiske løsninger som har kommet, og som vil prege bankene fremover, men i tillegg klart og opprettholde de nære relasjonene til våre kunder som er svært viktig for en lokalbank, kommenterer Hermansen.

Enda flere har valgt og bruke Kvinesdal Sparebank i 2017. Blant annet har man registrer en betydelig kundevekst i Sirdal. I tillegg har salgskontorene både i Lyngdal og Kristiansand en jevn økning. Det skjer samtidig som banken holdes sin sterke posisjon i hjemmebasen Kvinesdal.

Tilfredse kunder

– Når kundenes tilbakemelding også viser at de er svært tilfreds med de tjenester banken tilbyr og den kundeservice de oppnår ved sitt kundeforhold må vi være godt fornøyd med resultatet for 2017, sier Hermansen i pressemeldingen.

Kvinesdal Sparebank har gjennom snart 150 år hatt en sentral rolle i utvikling og modernisering av lokalsamfunnet.

– Det er viktig for banken at det gror rundt oss, og vi ser stor verdi i alt som kan bidra til å styrke lokalsamfunnet, sier banksjefen.

Han opplyser at Kvinesdal sparebank i fjor bidro med sponsorstøtte, nærmiljøtiltak og gaver for nærmere 3 millioner kroner.

Andre tall

Den lokale banken opprettholdt sin privatmarkedsportefølje og samlet utlån til kunder utgjorde ved årsskiftet i overkant av 3,3 milliarder kroner. Privatkunder utgjør i dag 81,2 prosent av kundemassen. Bankens rente- og kredittprovisjonsinntekter utgjorde 1,64 prosent av gjennomsnittlig forvaltningskapital.

Bankens forvaltningskapital utgjør ved utgangen av 2017 cirka 2,8 milliarder kroner. En betydelig del av bankens utlån skjer via Eika BoligKreditt. Med denne inkludert utgjør bankens forvaltningskapital 3,9 milliarder kroner.

Innskudd fra kunder utgjorde ved årsskifte ca 2,1 milliarder kroner, og resulterte i en innskuddsdekning på 92,1 prosent.

– På bakgrunn av bankens resultat i 2017 og den utvikling vi forventer oss fremover er banken bedre rustet enn noensinne til å møte våre kunders forventninger og behov, uttaler Hermansen.