Det er da duket for en helaften med southern gospel, country og Elvis gospel. En storslagen artistrekke med navn som Classic Imperials, Russ Taff, 4th + Main samt lokalartistene Nashville Sound og Kjell Elvis skal opptre på scenen.

– Classic Imperials kan betegnes som en pionergruppe innen kristen musikk. Imperials har vært aktive i over 50 år og sang med Elvis Presley i perioden 1966-1971, sier administrativ leder i Troens Bevis i Sarons Dal, Glenn Tønnessen.

Senere ble Russ Taff solist i Imperials, og gruppa fikk mange listeplasseringer og «awards» i den tiden han var med.

– Gruppen er blant annet kjent for sanger som «Trumpet of Jesus», «Praise The Lord», «Good old gospel ship» og «I am forgiven». Vi gleder oss veldig til å høre disse veteranene synge, sier Tønnessen.

Vi gleder oss veldig til å høre disse veteranene synge.

Countrygruppen 4th + Main fra USA synger i Sarons Dal-hallen søndag 11. august. Foto: PRESSEBILDE

GRUPPEN 4th + Main fra USA har også takket ja til å komme til Norge og Sarons Dal. Countrygruppen,som består av fire gutter fra Nashville regnes som «up and coming».

– De gjør en god kombinasjon et nytt og et klassisk lydbilde og synger nydelig firstemt, der den lave bassen gir et stort lydbilde, sier Glenn Tønnessen.

Russ Taff - en av de mest kjente artistene innen kristen gospel- og pop - står på scenen i Sarons Dal-hallen søndag 11. august. Foto: PRESSEBILDE

RUSS TAFF, amerikansk gospelsanger og låtskriver, var i mange år var hovedvokalist i Imperials og sang også i Gaither Vocal Band. Takhar en lang karriere bak seg som startet midt på 1970 tallet blant annet med Bill Gaither i Gaither Homecoming-konserter. Han har mottatt seks Grammy Awards og 18 Dove Awards.

Filmen «I still believe», som handler om Russ Taffs liv, ble vist på over 600 kinoer i USA i oktober. I denne filmen kommer det blant annet frem at Taff i mange år har slitt med et rusproblem - også mens han har vært aktiv kristen artist og sanger. Nå har han fått hjelp og forteller åpent om sine utfordringer og nederlag i livet, blant annet med støtte av sin kone Tori.

– Sangeren har nylig gjort en ny innspilling, og vi får trolig også høre ham sammen med Imperials i Sarons Dal, forteller Tønnessen.

Kjell Elvis opptrer i Sarons Dal-hallen søndag 11. august. Foto: Bjørn Hoel

LOKALE Nashville Sound har en stor tilhengerskare og samler alltid et stort publikum der de reiser og gjør sin flotte, folkelige konserter.

– Kjell Elvis trenger ingen nærmere presentasjon. Han er rett og slett en av verdens beste Elvis-imitatorer og passer fint inn med Elvis’ tidligere band Imperials, avslutter Glenn Tønnessen, som håper og tror på godt oppmøte i Sarons Dal også denne søndagskvelden.

Under Sommerstevnet i Sarons Dal ble det holdt konsert både med Stjernekamp-vinner Ole Børud med band og ikke minst den amerikanske popsangeren og lovsangsartisten Michael W. Smith. Sistnevnte samlet fullt hus - nærmere 2.300 mennesker - i den nyoppussede møte- og konsertsalen som har vist seg å egne seg godt til denne typen arrangementer.