Farevarselet for vindkast på Sør- og Vestlandet er oppjustert til oransje nivå. Det er ventet svært kraftige vindkast fredag og lørdag.

Farevarselet gjelder for deler av Agder og indre strøk av Rogaland og Hordaland.

– Fredag ettermiddag ventes lokalt svært kraftige vindkast på 28–36 m/s fra østlig retning og full storm på kysten av Agder og i fjellet, heter det i farevarselet på varsom.no.

Vindkastene er mange steder ventet å være blant de sterkeste de siste ti år.

Advarer mot trær i veien

Agder politidistrikt deler på X/Twitter at de har mottatt meldinger om trær som faller over veier. De oppfordrer bilister til å være ekstra oppmerksomme og avpasse farten, da dette kan komme brått på.

Meteorologisk institutt advarer også om mulige konsekvenser. Blant dem er fare for skade på bygninger og infrastruktur. I tillegg kan man vente kansellerte avganger for ferge, fly og annen transport. Strømforsyningen kan også påvirkes.

Uværet kommer fra Danmark og har gjort at fergeselskapet Fjord Line har måttet kansellere flere avganger mellom Kristiansand og Hirtshals i Danmark. Flyselskapet SAS følger også situasjonen og venter at uværet påvirker flytrafikken, skriver Dagbladet.

Bes feste gjenstander

Folk rådes til å feste alle løse gjenstander, samt unngå ferdsel på utsatte steder. Om man skal reise, bør man beregne ekstra tid og sjekke status fra transportører. Veimeldingen kan man sjekke på 175.no.

De som skal ferdes i strandsonen eller på sjøen, bør vise forsiktighet.

Farevarselet gjelder fra fredag klokka 15 til lørdag klokka 20.

NTB

Det oransje farevarselet strekker seg fra Agder, over indre deler av Rogaland og Hordaland. I områdene rundt er det gult farevarsel. Foto: Skjermbilde fra yr.no