Ett av de to årene i fengsel er gjort betinget med en prøvetid på tre år. To dager kommer til fradrag for utholdt varetekt. Han er videre fradømt retten til å ha førerkort i en periode på seks måneder og må avlegge full ny førerprøve om han vil ha lappen tilbake.

Straffen er som påstått av påtalemyndigheten ved aktor, politiadvokat Hellek Rue.

Det mest alvorlige forholdet som flekkefjæringen nå er dømt for i Lister tingrett, skjedde lørdag 2. august i fjor i tiltaltes hjem i Flekkefjord. Fornærmede ble da med inn tiltalte på badet for å unnskylde en episode med sistnevntes eks-kjæreste tilbake i 2011. Ifølge dommen låste tiltalte døren til badet og fikk en kamerat til å sitte vakt utenfor døren. Før fornærmede fikk tid til å forklare seg, slo tiltalte ham i ansiktet med knyttneven. Deretter ble han slått mellom 10 og 15 ganger mens han satt nede. Han ble også slått med albuen. Volden opphørte først da tiltaltes husvert banket flere ganger på døra.

22-åringen har erkjent volden. Retten mener den var planlagt i og med at døren ble låst. Ifølge dommen var det bare tilfeldig at det ikke oppstod alvorlig skade.

Flekkefjæringen er videre dømt for å ha hindret en politimann i å gjøre jobben sin under pågripelsen av ham i Brogaten i Flekkefjord søndag 1. desember 2013. Han tok da spenntak og dyttet seg bakover mot politbetjenten slik at sistnevnte falt i gulvet.

1. desember 2013 kastet 22-åringen dessuten en blomsterpotte gjennom et vindu på en bolig i Flekkefjord. Vinduet må han erstatte med 4.000 kroner.

Han er også dømt for falsk forklaring i forbindelse med en trafikkulykke lørdag 19. april i fjor.

I tillegg omfattes dommen av bruk av kokain, kjøring uten gyldig førerkort, en fartsovertredelse og ulovlig besittelse av en slåsshanske.

Rettens leder var sorenskriver Tor Tønnessen. Sivile meddommere i saken var Monica Homme Nilsen og Kåre Vatne. 22-åringens forsvarer var advokat Kjetil Hauan Andersen.