Klokka 02.45 natt til søndag stanset politiet en bil i utkanten av Flekkefjord sentrum. ette fordi fører var mistenk for promillekjøring.

- Blodprøve sikret og sak opprettes, heter det fra Agder-politiet via Twitter.

Olav Hoel og Malene Sørensen Lundberg

Trafikkulykke på fylkesvei

Ulykken har skjedd på fv 44 Kvanvikveien ved Håskog i Flekkefjord. Foto: Malene Sørensen Lundberg

Både politiet og brannvesenet meldte klokken 16.40 tirsdag ettermiddag på X at de har rykket ut på en trafikkulykke på Fv 44, Kvanvikveien ved Håskog i Flekkefjord.

- Enslig bil har kjørt av veien. En person involvert. Fremstår ikke alvorlig skadd. Nødetatene er på vei til stedet, opplyser operasjonsleder Linn Andresen i Agder politidistrikt på X.

Like etter opplyser hun at føreren er ute av bilen og oppegående.

Hendelsen skal ha skjedd mellom Botnevatnet og Kolfattjødn.

Like over klokken 17 opplyser operasjonslederen på X at brannvesenet er på stedet og i kontakt med bilfører. Trafikken skal ifølge politiet gå som normalt på stedet.

En halvtime senere kunne operasjonslederen melde at bilføreren er sjekket av ambulanse og dimittert på stedet. Bergingsbil er rekvirert.

Politiets innsatsleder på stedet, Trine Dragland, sier til Lister24s reporter på stedet at en personbil med fører som kjørete av veien.

- Det er ikke noe personskader, så nå venter vi på at brannvesenet skal komme tilbake for å ta bilen ut av veien, og så kommer det bergingsbil etter hvert for å ta hånd om bilen, sier Dragland.

- Er det mistanke om promille?

- Nei, sier Dragland.

Like over klokken 18 meldte politiets operasjonssentral at politiet avslutter på stedet og oppretter ikke sak på forholdet.

- Det er ikke skader på person og mindre skader på kjøretøy, skriver operasjonsleder Linn Andresen på X.

Foto: Malene Sørensen Lundberg
Foto: Malene Sørensen Lundberg
Brannvesenet jobber på stedet. Foto: Malene Sørensen Lundberg
Politiet på stedet. Foto: Malene Sørensen Lundberg

Siste innlegg

Har du tips eller spørsmål om dette emnet? Vi vil gjerne høre fra deg!

Send inn
NTB

UD oppfordrer norske borgere til å forlate Iran

Utenriksdepartementet skjerper reiserådet for Iran og oppfordrer norske borgere til å forlate landet

Utenriksdepartementet (UD) har frarådet alle reiser til Iran siden 12. oktober 2022, men har nå skjerpet reiserådet.

Årsaken er den uforutsigbare sikkerhetssituasjonen i landet.

Nå lyder det nye reiserådet slik: Utenriksdepartementet fraråder alle reiser til Iran, og oppfordrer de som allerede er i Iran til å forlate landet.

– Situasjonen i Iran er spent og uforutsigbar. Risikoen for opptrapping av konflikten mellom Iran og Israel, og forverring av sikkerhetssituasjonen er grunnen til vi nå skjerper reiserådet, skriver UD på sine regjeringens nettsider.

De skriver videre at dersom sikkerhetssituasjonen forverres, kan det bli vanskelig å reise.

– UD har svært begrenset kapasitet til å yte konsulære tjenester i Iran, og vil ha svært begrensede muligheter for å yte noen form for konsulære tjenester ved en forverring av sikkerhetssituasjonen.

UD skriver videre at UDs mulighet til å yte konsulær bistand til nordmenn som også er iranske statsborgere er ytterligere innskrenket av at Iran ikke anerkjenner doble statsborgerskap.

NTB

Tidligere Dagbladet-journalist tar Viggo Kristiansen til retten – krever fire millioner kroner

Eivind Pedersen har skrevet bok om Baneheia-saken, «I skyggen av Viggo». Pengene han har tjent på denne, mener han ikke har noe med hans krav mot Viggo Kristiansen å gjøre Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

Tidligere Dagbladet-journalist Eivind Pedersen krever fire millioner kroner for sitt arbeid med å få saken til Viggo Kristiansen gjenåpnet.

For å få disse pengene, stevner han Viggo Kristiansen for Agder tingrett, melder TV 2.

– Vi har tatt ut søksmålet fordi man merker at Viggo Kristiansen har glemt sin mangeårige støttespiller Eivind Pedersen, samt det som ligger dem imellom avtalerettslig manifestert, sier Pedersens advokat, Patrick Lundevall-Unger, til mediehuset.

Ifølge TV 2s opplysninger avviser Kristiansen dette kravet.

Tidligere torsdag ble Kristiansen tilkjent 55 millioner kroner av staten, som plaster på såret etter å ha sonet 21 års fengsel for drapene i Baneheia. Kristiansen ble frikjent i desember 2022. Opprinnelig krevde han om lag 90 millioner kroner.

I løpet av prosessen med å få saken sin gjenopptatt, har Kristiansen hatt mange støttespillere. Flere av dem sendte også inn krav til Borgarting lagmannsrett for sitt arbeid med saken. Pedersen fikk ingenting her, selv om han hadde krevd betaling for 3647 timer.

(©NTB)

NTB

Flere medier: Vestre har takket ja til å bli helseminister

Næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) blir trolig den neste helseministeren, ifølge TV 2 og Nettavisens kilder. Foto: Terje Pedersen / NTB

Næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) har takket ja til å ta over den ledige ministerposten som helse- og omsorgsminister, ifølge TV 2 og Nettavisen.

Vestre tar over jobben som står ledig etter Ingvild Kjerkols avgang i forrige uke, opplyser kilder til TV 2.Nettavisen erfarer også det samme.

Jobben som næringsminister vil dermed bli ledig, og to navn trekkes fram som potensielle erstattere for Vestre: Marianne Sivertsen Næss fra Finnmark og fiskeriminister Cecilie Myrseth. TV 2 og Nettavisen skriver videre at regjeringen planlegger å foreta endringene i regjeringen førstkommende fredag.

TV 2 spurte tirsdag statsminister Jonas Gahr Støre om han alt nå vet hvem som blir ny helseminister:

– He he. Det er tirsdag i dag, men jeg har en ganske god idé om hva jeg tror er riktig å gjøre. Men jeg kommer ikke til å ha noe nytt å si om det før det er klart, svarte Støre.

Han svarte samtidig bekreftende på at han begynner å få en klar idé om hva han skal gjøre.

Vestre har så langt ikke villet kommentere et eventuelt jobbskifte, og vist til at dette er opp til Støre å bestemme.

– Jeg er næringsminister så lenge sjefen bestemmer det, sa Vestre til TV 2 fredag forrige uke.

(©NTB)

NTB

Tilbakekaller torskefilet etter funn av E. coli

Grunnet påvisning av e.coli i produktet, trekker Lerøy Seafood tilbake Prima torskefilet. Dersom dette produktet ikke varmebehandles tilstrekkelig, kan det utgjøre en helseskade for forbruker. Foto: Produsenten / Handout / NTB

Lerøy Seafood trekker tilbake Prima torskefilet 800 gram etter funn av E.coli-bakterier.

Dersom ikke produktet varmebehandles tilstrekkelig, kan det utgjøre en helseskade, opplyser Lerøy i en pressemelding.

Tilbakemeldingen gjelder produkter som er merket med holdbarhetsdato «Best før 03.02.2025»

Produkt med angitte datoer er solgt i alle Rema 1000 butikker i hele landet.

Lerøy opplyser at dersom noen har produktet, kan man levere det tilbake i butikken og få igjen pengene – eller kaste produktet forsvarlig i matavfallet.

(©NTB)

NTB

Arnstad nekter å forholde seg til EUs frist om fornybardirektivet

Regjeringen jobber for å innføre det omstridte fornybardirektivet innen fristen EU har satt, men Marit Arnstad (Sp) mener Norge må bruke den tiden som trengs.

EU har lagt press på Norge for å innføre direktivet, og har truet med straffetiltak hvis ikke dette blir gjort innen 13. august i år.

Utenriksminister Espen Barth Eide (Ap) har tidligere uttalt at Norge jobber for å innføre direktivet innen fire måneder, men parlamentarisk leder i Sp Marit Arnstad (Sp) sier til Nationen at det ikke er naturlig at vi setter oss en frist.

– Jeg mener vi må jobbe grundig med sakene, og da må vi bruke den tiden vi trenger til å gå gjennom fornybardirektivet, sier Arnstad.

Ifølge EØS-avtalen er Norge og forpliktet til å innlemme nytt EU-regelverk raskest mulig. Dersom dette ikke skjer, kan EU vise til artikkel 102 i EØS-avtalen og sette hele eller deler av politikkområdet ut av kraft.

Arnstad sier hun ikke er redd for noen straff fra EU hvis Norge ikke oppfyller fristen.

(©NTB)

NTB

Rekordresultat for Norsk Tipping

Norsk Tipping leverte et rekordsterkt resultat i fjor med en økning på over 500 millioner kroner. Dermed kan det utbetales 7087 millioner kroner i overskudd.

Nesten 2,2 millioner mennesker spilte hos Norsk Tipping i løpet av 2023, flere enn noen gang før.

Overskuddet skal fordeles til helseformål, idrett, kultur og til humanitære og samfunnsnyttige formål.

– Det er hyggelig for de samfunnsnyttige formålene at overskuddet har holdt følge med prisutviklingen, sier administrerende direktør Tonje Sagstuen i Norsk Tipping.

Fra Norsk Tippings overskudd i 2023 vil blant annet 3723 millioner kroner bli fordelt til idrettsformål i år, noe som er 288 millioner kroner mer enn året før.

– Rekordoverskuddet fra Norsk Tipping gir et større rom for den store og målrettede satsingen på bygging og rehabilitering av idrettsanlegg som regjeringen har beskrevet i regjeringserklæringen, sier konstituert idrettspresident Arne Bård Dalhaug i Norges idrettsforbund.

(©NTB)

NTB-Ritzau

Brannen i Børsen i København er under kontroll

Brannmannskaper jobber med å slokke brannen i den gamle Børsen i København tirsdag. Foto: Emil Nicolai Helms / Ritzau Scanpix / NTB

Brannen i Børsen-bygningen i København er nå under kontroll, og brannvesenet driver etterslokking.

Det opplyser beredskapsdirektør Jakob Vedsted Andersen i den danske hovedstaden på en pressekonferanse tirsdag ettermiddag.

Halvparten av bygningen er mer eller mindre brent ned, ifølge Andersen.

Skadene er omfattende på bygningen som ble oppført som et handelshus for kong Christian IV på 1600-tallet, og var børs fram til ut på 1800-tallet. Bygningen inneholdt også mange viktige malerier.

Camilla Jul Bastholm ved det danske Nationalmuseet sier det likevel er et lite lysglimt i sorgen at mange kunstverk er blitt reddet.

– Vi har sikret flere hundre kunstverk fra Børsen. De er fraktet til Nationalmuseets magasin med politieskorte på grunn av den store verdien de har, sier hun.

Bastholm sier de nå jobber med å få overblikk over hva som er reddet ut og hva som skal skje med verkene.

Det er ikke kjent hva som utløste brannen i den nesten 400 år gamle bygningen tirsdag morgen. Men det pågikk restaureringsarbeider på bygget.

Noe av det børsbygningen var mest kjent for, var det karakteristiske «dragespiret». Det var utformet som fire dragehaler som snodde seg om hverandre. Spiret hadde tre kroner på toppen som symboliserte storriket Danmark, Norge og Sverige.

Nødetatene i København fikk melding om brannen i 7.30-tiden tirsdag morgen. Omtrent klokken 8.30 veltet dragespiret ned i flammehavet.

NTB-Ritzau

Folk passerer den brennende gamle børsbygningen i København tirsdag. Foto: Emil Nicolai Helms / Ritzau Scanpix / NTB
NTB

18-åring dømt til betinget fengsel etter dødsulykke i Agder

En 18 år gammel mann er dømt til 7 måneders betinget fengsel etter en dødsulykke i Vegårshei kommune i Agder i mai i fjor, der kameraten hans omkom.

Mannen mister også førerretten i tre år og må gjennomføre ungdomsoppfølging, melder Fædrelandsvennen.

Det er nesten i tråd med aktors påstand, den eneste forskjellen er at politiadvokaten hadde bedt om tap av førerretten i fire år.

Ulykken fant sted i Vegårshei i mai i fjor, da tre mindreårige kamerater lånte en bil og råkjørte og til slutt krasjet. En 15-åring mistet livet i bilulykken, mens den nå dømte mannen og en 17-åring kom fra hendelsen med lettere skader.

Den eldste av de tre kameratene ble tiltalt for uaktsomt å ha forvoldt en annens død. Han kjørte i en hastighet på 160 kilometer i timen da ulykken skjedde.

Også 18-åringens gjenlevende kamerat straffes i saken ettersom han kjørte deler av strekningen til tross for at han den gang var 16 år og uten førerkort. Han dømmes til betinget fengsel i 21 dager, ungdomsoppfølging i 6 måneder og mister førerretten i 8 måneder, ifølge avisen.

(©NTB)

NTB

Dronning Sonja om kongens helse: – Mye, mye bedre

Kong Haralds helsetilstand er mye, mye bedre, ifølge dronning Sonja. Foto: Lise Åserud / NTB

Kong Haralds helse er mye, mye bedre, opplyser dronning Sonja til NRK.

– Det går mye, mye bedre. Det går bra, sier hun til NRK.

– Jeg skulle hilse så meget. Han var veldig lei seg for at han ikke kunne komme og være til stede her i dag, sa Sonja videre.

Tirsdag var hun på besøk i Trøndelag, blant annet Drive i Melhus og Bautaen kulturhus i Børsa.

Kong Harald fikk i mars operert inn hjerteregulator ved Rikshospitalet i Oslo etter å ha blitt syk på ferie i Malaysia. Han har siden vært sykmeldt. I starten av april ble sykemeldingen forlenget med to uker, fram til 22. april.

NTB

Togene går igjen – strømbrudd lammet togtrafikken

Slik så det ut på informasjonstavla på Oslo sentralstasjon da togene ikke gikk. Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Bane Nor opplyser til NTB at trafikken er i gang igjen etter et strømbrudd som stanset togtrafikken i hele Sør-Norge.

– Feilen ble rettet for fem minutter siden, forteller Bane Nors pressevakt Mari Rjaanes til NTB klokken 14.20.

Hun opplyser at det var et strømbrudd som var skyld i at togene sto i store deler av landet.

Strømbruddet skjedde hos togledersentralen i Oslo og rammet fjernstyringsnettverket hos Bane Nor.

– Ved et strømbrudd her må vi stanse togtrafikken, det er sikkerheten som står i fokus, sier Rjaanes.

Pressevakten sier stansen kommer til å gi store forsinkelser utover ettermiddagen. Bane Nor beklager overfor passasjerene.

NTB

Nå kommer bjørkepollen – kanskje allerede denne uka

Bjørkepollensesongen er like rundt hjørnet. Har man allergi, er det lurt å begynne på medisin allerede nå, råder pollenforskere. Foto: Aleksander Andersen / NTB Foto: Foto: Aleksander Andersen / NTB

Over én million nordmenn har pollenallergi, og snart slår bjørkepollensesongen inn for fullt. Om man ikke har begynt på medisin ennå, er det snart på tide.

For ettersom temperaturen stiger flere steder i landet og våren har meldt sin ankomst, er også bjørkepollensesongen rett rundt hjørnet.

Bjørka vil trolig starte spredning i løpet av kort tid, ifølge pollenforskere fra Norges Astma- og Allergiforbund (NAAF), som har ansvar for den nasjonale pollenvarslingen.

På Østlandet og Sørlandet kan pollenspredningen begynne allerede i slutten av uka.

– Vi ser at modningen for bjørk på Østlandet med Oslo og Sørlandet har kommet såpass langt at pollenspredningen vil starte i løpet av relativt kort tid, muligens allerede om noen dager, sier seniorforsker Hallvard Ramfjord i NAAF.

Bjørka avgir store mengder pollen og medfører derfor store plager. For mange er bjørka den eneste tresorten som gir allergisymptomer.

De fleste allergimedisiner virker forebyggende, og personer med bjørkepollenallergi bør derfor starte medisinering nå for å få best mulig effekt av behandlingen – dersom de ikke har startet allerede.

– Personer med bjørkepollenallergi bør følge godt med på pollenvarslingen den kommende tiden, råder Ramfjord.

NTB

Viggo Kristiansen får 55 millioner kroner av staten

Advokat Brynjar Meling bekrefter at hans klient Viggo Kristiansen får 55 millioner kroner i erstatning for Baneheia-saken. Meling mener beløpet er for lite. Foto: Heiko Junge / NTB

Viggo Kristiansen, som i desember 2022 ble frikjent i Baneheia-saken, får 55 millioner kroner i erstatning for justismord. Det er ikke nok, mener hans advokat.

– Vi er ikke fornøyd og mener det er for lavt. Det er vesentlig lavere enn det som er krevd, og vi forbereder søksmål for differansen, sier Kristiansens advokat Brynjar Meling til TV 2.

Kristiansen ble frifunnet i desember 2022 etter å ha sonet nesten 21 år i fengsel som følge av en feilaktig dom i Baneheia-saken. Han ble løslatt 1. juni året etter.

Etter dette kom Kristiansen med et gigantkrav på 90 millioner kroner i erstatning. Av det totale kravet utgjorde 60 millioner kroner oppreisningserstatning, skriver Aftenposten. Det vil si erstatning for ikke-økonomiske tap.

Utgangspunkt i tidligere dom

Kristiansens advokater har tatt utgangspunkt i Liland-dommen fra 1995, ifølge avisen. Da utmålte Høyesterett en erstatning på 10 millioner kroner.

Mens Liland var 40 år da han ble dømt, var Kristiansen i begynnelsen av 20-årene. Noe som taler for at Kristiansens erstatning bør være større, mener Meling.

Kristiansen har allerede fått utbetalt 10 millioner kroner i forskudd på erstatning.

Statens sivilrettsforvaltning har imidlertid besluttet at han får 55 millioner kroner.

Råder til søksmål

– Vi fikk vedtaket 25. mars og har ikke søkt offentlighet rundt det ettersom det er en vurdering om det skal tas ut søksmål, noe vi råder Kristiansen til, sier Meling til NTB.

– Det er klart at når man har krevd 90 millioner, så er det ganske stor forskjell å få kun 55 millioner, og vi mener 90 millioner er det riktige beløpet å kreve.

Avgjørelsen om erstatning ble kjent tirsdag, samme dag som den nye Baneheia-rettssaken startet i Sør-Rogaland tingrett i Sandnes.

Baneheia-saken handler om Stine Sofie Sørstrønen (8) og Lena Sløgedal Paulsen (10) som ble drept og voldtatt 19. mai 2000 i Baneheia i Kristiansand.

Tom Arild Støle

Trafikkuhell på E39

Politiet rykket ved 12-tiden ut til et trafikkuhell i Gjeilenetunnelen på E39 ved Sira i Flekkefjord.

Ingen personer kom til skade.

Ifølge operasjonsleder Knut Odde i Agder politidistrikt så ble en lastebil stående og sperre østgående felt.

Det oppstod noe kø på stedet. Trafikken ble dirigert manuelt en periode. Klokken 12.35 ble det meldt at veien var åpen for trafikk igjen.

Politiet opplyser at de oppretter sak på forholdet.

NTB

Den nye Baneheia-rettssaken er i gang – Jan Helge Andersen nekter fortsatt straffskyld

Svein Holden, som er forsvarer for Jan Helge Andersen, i Sør-Rogaland tingrett i Sandnes. Foto: Cornelius Poppe / NTB Foto: Foto: Cornelius Poppe / NTB

Tirsdag morgen startet den nye Baneheia-rettssaken. Jan Helge Andersen nekter fortsatt straffskyld for drapet på Lena Sløgedal Paulsen i Baneheia i mai 2000.

– Ikke skyld, svarte Jan Helge Andersen da han ble spurt av tingrettsdommer Tor Christian Carlsen om han erkjenner skyld etter tiltalen for drapet på Sløgedal Paulsen.

Den 43 år gamle tiltalte satt framoverlent med foldede hender da han svarte dommeren.

Den nye rettssaken foregår i Sør-Rogaland tingrett i Sandnes.

Stine Sofie Sørstrønen (8) og Lena Sløgedal Paulsen (10) ble drept og voldtatt 19. mai i Baneheia i Kristiansand.

Jan Helge Andersen ble i 2002 dømt i Agder lagmannsrett til 19 års fengsel for voldtekt og drap på Sørstrønen og medvirkning til voldtekt på Paulsen. Han pekte ut Viggo Kristiansen som hovedmannen bak drapene.

I 2022 ble Kristiansen frifunnet i saken. Påtalemyndigheten mener han ikke har noe å gjøre med saken.

I januar i år ble det tatt ut tiltale mot Jan Helge Andersen for drapet på Sløgedal Paulsen. Den nye drapstiltalen mot Jan Helge Andersen legger til grunn at det var han og han alene som voldtok og drepte både Stine Sofie Sørstrønen (8) og Lena Sløgedal Paulsen (10).

Tom Arild Støle

Gatenavn skaper forviklinger

Marvin Birkeland i arkitektfirmaet egðastrek ber Lyngdal kommune på det sterkeste om å vurdere gatenavnet Ole Schomraghs vei på nytt.

- Vi opplever at post og pakker ikke kommer frem, da leverandør ikke finner frem. Dette mener vi har med gatenavnet og hvordan det staves, skriver Birkeland i en e-post til Lyngdal, hvor han klager på gatenavnet.

NTB

Uvær bremser flytrafikk over Schiphol – også til Norge

Fly fra KLM og en rekke andre selskaper har problemer på grunn av vind, hagl og lyn ved Schipol i Nederland mandag kveld. Foto: Arkivfoto: Peter Dejong / AP / NTB

Både SAS, Norwegian og KLM har innstilt flyginger til Norge fra Amsterdams hovedflyplass Schiphol mandag kveld, melder VG.

Årsaken til de mange kanselleringene i er kraftig uvær. Sterk vind, lyn og hagl har ført til at over 180 avganger og ankomster til og fra Schiphol er kansellert ifølge NL Times.

Også selskaper som Lufthansa, BA, Air France og EasyJet er berørt, ifølge den nederlandske avisa.

Norwegian opplyser til VG at fly til både Oslo og Stockholm er innstilt.

– Alle passasjerene er informert, og vi prøver å booke dem om individuelt, sier Eivind Hammer Myhre i selskapet.

Oversikten hos Avinor viser at også fly fra KLM og SAS er innstilt fra Schiphol mandag kveld.

Vinden har også stanset lyntogene mellom Amsterdam og Rotterdam. Det nederlandske meteorologiske instituttet meldte om vindkast på opptil 100 kilometer i timen. Også tirsdag er det ventet vindkast opp mot 90 kilometer i timen, og meteorologene har sendt ut gult farevarsel for hele Nederland.

(©NTB)

NTB-Reuters-AP

Våpenansvarlig for Baldwin-film dømt til 18 måneders fengsel for uaktsomt drap

Hannah Gutierrez-Reed, som var våpenansvarlig under innspillingen av filmen «Rust», er dømt til 18 måneders fengsel for uaktsomt drap på filmfotograf Halyna Hutchins i 2021.

Dommen ble forkynt i en rettssal i Santa Fe i delstaten New Mexico mandag.

Det var skuespiller og filmens produsent Alec Baldwin som avfyrte det skjebnesvangre skuddet på filmsettet i 2021. Regissør Joel Souza ble skadd i hendelsen.

Baldwin har erklært seg ikke skyldig og sier han ikke trykket på avtrekkeren. Baldwin er også tiltalt for uaktsomt drap, og rettssaken mot ham starter 10. juli. Den er beregnet å vare i ni dager.

Gutierrez-Reed var også tiltalt for å ha tuklet med bevis, basert på beskyldninger om at hun ga en liten pose med mulig narkotika videre til en annen person på filmsettet for å unngå at den skulle bli oppdaget. Hun ble imidlertid frikjent på dette punktet.

Ifølge aktoratet tok Gutierrez-Reed uten å vite det med seg ekte ammunisjon til innspillingen av westernfilmen «Rust» på en ranch i utkanten av Santa Fe.

Aktor Kari Morrissey beskrev en «konstant, endeløs sikkerhetssvikt» på filmsettet.

NTB-Reuters-AP

NTB

Boligprisene gikk opp i nesten hele landet i første kvartal

Boligprisene steg i stort sett hele landet, unntatt ett område, viser Eiendom Norges regionsrapporter for første kvartal i år.

Hammerfest var det eneste boligprisområdet som opplevde nedgang. Her gikk prisene ned 4 prosent.

– Det er normalt med oppgang i første kvartal, og selv med dyrtid og høye renter er det sterk vekst i de fleste delene av landet, sier administrerende direktør Henning Lauridsen i Eiendom Norge.

Flere kommuner kan vise til en sterk start på boligåret. Bamble i Telemark, Vestby i Akershus, Notodden, Grimstad, Lillesand og Færder hadde alle en økning på over 6 prosent i boligprisene.

– Som normalt steg prisene i samtlige fylker i første kvartal. Forventningene om en lavere rente snart og lønnsvekster er trolig hovedårsaken til den mye sterkere utviklingen så langt i år enn de fleste forventet, avslutter Lauridsen.

(©NTB)

NTB

Start og Marcussen enig om bonusavtale – kritiserer mediene

Terje Marcussen gikk av som daglig leder i Start i fjor. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

IK Start opplyser at Terje Marcussen, klubbens tidligere daglig leder, har akseptert et tilbud om en bonusavtale.

– Vi er lei oss for mediebehandlingen Terje har fått. Han har gjort sitt beste for klubben i flere år, og intensjonene har bare vært gode, skriver Start-styret på ikstart.no.

Styret skriver at Marcussen ikke har gjort krav på bonus selv om hans ansettelsespapirer gir ham rett til det:

«Medias påstander om at Terje har gjort krav på pengene, er ikke sanne. Han har unnlatt å gjøre krav på pengene for å hjelpe klubben i en vanskelig økonomisk situasjon både i 2021, 2022 og 2023».

Marcussen gikk av som Start-leder etter at Bryne ble tilkjent seieren i kvalifiseringskampen til Eliteserien. Han tok ansvaret for at varmekablene ikke var skrudd på. Det var årsaken til at kampen ble avlyst.

(©NTB)