Listers store sommerfest ble arrangert på Utsikten Hotell Kvinesdal tirsdag kveld. De påmeldte ble møtt av arrangørene med velkomstdrink, og før det offisielle programmet startet var det tid for mingling og smalltalk.

Møteplass

Hensikten med Listers store sommerfest er å skape en god møteplass for næringslivet i regionen, gründere, det politiske miljøet og andre som er interessert i næringsutvikling i Lister og i landsdelen.

Daglig leder i Innovasjon Kvinesdal SA og næringssjef, Liv Øyulvstad, har tidligere opplyst at flere fra næringslivet har meldt tilbake at de har knyttet nye og gode kontakter på sommerfesten som er har faglig program, tid til gode samtaler, underholdning og god mat.

Mingling og smalltalk mens gjestene ankommer årets sommerfest. Foto: Mona Wikøren
Mingling og smalltalk mens gjestene ankommer årets sommerfest. Foto: Mona Wikøren

Ordføreren sang

Kvinesdal kommunes ordfører, Per Sverre Kvinlaug, ønsket til velkommen. Han spurte om de som var på sommerfesten i fjor om de husket hva som var underholdningen da.

– Den underholdningen tenker jeg at vi kan gjenta i år. Men hvis jeg gjør det, må dere love å bli med, sa Kvinlaug som så sang refrenget til Bjørn Eidsvågs «Gammal drøm».

– Sommerfesten er en viktig møteplass hvor skuldrene kan senkes. Det er godt og viktig å komme sammen og snakke på tvers. Vi har også gjester fra viktige klynger og fra Kristiansands-regionen. Det er veldig bra at dere er med og bidrar, sa Kvinlaug og la til:

– På sommerfesten har vi tid til å prate om hvor viktig arbeidet i regionen er. Jeg tror det er viktigere enn noen gang at regionen samarbeider tett når man ser på utviklingen i Agder. Jeg er veldig stolt av det som skjer. Og vi skal være med å løfte hverandre.

Ordfører Per Sverre Kvinlaug ønsket velkommen. Foto: Mona Wikøren
Per Tore Bjerge var kveldens konferansier. Foto: Mona Wikøren

Foredrag og underholdning

Kveldens konferansier var Per Tore Bjerge.

– Jeg utfordrer dere til å snakke med noen som dere ikke har turt å snakke med tidligere. Det skal iallfall jeg, sa han innledningsvis.

Foredragsholder var Inge Brigt Aarbakke som er gründer av Aarbakke AS, et industrieventyr på Jæren. Aarbakke produserer brønnboringsutstyr for oljeindustrien, men er også kjent for å ha appelsintrær i produksjonshallen, egen velværeavdeling, treningsstudio og felles trimturer for de ansatte.

Inge Brigt Aarbakke var kveldens foredragsholder. Aarbakke er gründer av Aarbakke AS, et industrieventyr på Jæren. Foto: Mona Wikøren

Han kåserte engasjert om «Endringsvilje og ledelse når det blæser».

I programmet var det også litt underholdning. Bente Ingebretsen og Lena Rannestad Kloster kom på scenen i rollene som bobilgjester i en sketsj hvor de fremhevet mange av listerregionens mange attraksjoner og aktivitetstilbud i et slags skråblikk.

– Det er herlig å være pissemaur på denne tiden, var åpningsreplikken, noe som åpenbart moret gjestene.

Næringssjef Liv Øyulvstad er veldig godt fornøyd med arrangementet som i år ble arrangert for sjuende år på rad.

– Totalt var det 84 påmeldte. Det er veldig bra og en del flere enn i fjor. Folk hygget seg og knyttet kontakter - og det er det som er meningen med sommerfesten, sier hun.

Listers store sommerfest er et uformelt møtepunkt for ledere i næringsliv, politikk og kommunal administrasjon. Foto: Mona Wikøren
Hotelldirektør Agnes Berntsen. Foto: Mona Wikøren