Opplysningene stammer fra regiondirektør i Coop Sørvest, Kay Arne Rakstang Nedrejord.

Ifølge Nedrejord betalte Coop OBS i Lyngdal størst utbytte, med 3,8 millioner. På andreplass finner vi Coop Extra Kvinesdal som utbetalte 1,8 millioner, to millioner mindre enn OBS i Lyngdal. Tilsammen snakker vi om et kjøpeutbytte i Lister på 12,8 millioner.

– Jevn økning

– Vi har opplevd en økning helt siden starten i 2013. Det har vært en god utvikling, noe som ikke minst skyldes omgivelsene her i Lyngdal og ikke minst dyktige ansatte. Og vi er veldig glad for alle kundene som velger å komme til oss, sier butikksjefen i OBS Lyngdal, Agnar Narvestad til Lister.

Regiondirektør Kay Arne Rakstang Nedrejord sier at Coop står enormt sterkt vest i Agder.

– Her er mange dyktige ansatte som leverer gode kundemøter hver dag, og kundene ser ut til å trives i våre butikker, sier regiondirektøren.

Rekordstort

Når det gjelder Coop Sørvest samlet så utbetaler de et rekordstort kjøpeutbytte for 2019.

– Medeierne i Coop Sørvest får i disse dager utbetalt 184 millioner kroner i kjøpeutbytte for 2019, sier Nedrejord.

Skal vi tro administrerende direktør Tore Klovning har Coop Sørvest aldri hatt flere medeiere og aldri før er det betalt ut et større kjøpeutbytte enn for 2019.

– Nest-mest i landet

– Av alle Coops samvirkelag er det Coop Sørvest som utbetaler nest-mest i kjøpeutbytte til sine medeiere for 2019, sier Klovning.

De siste årene har det også vært investert betydelige beløp i oppgraderinger av butikknettet i regionen.

– De største enkeltinvesteringene er foretatt på Extra i Kvinesdal og på Tonstad hvor Coop Marked ble Extra i desember. Også Coop Marked på Gyland er modernisert og har gitt ett enormt bra løft. I år planlegges det oppgradering av butikken på Storekvina, sier Kay Arne Rakstang Nedrejod, regiondirektør i Coop Sørvest.

Etter OBS Lyngdal og Extra Kvinesdal finner vi Extra Flekkefjord, (cirka 1,7 mill), Extra Lista (cirka 1,1 mill), Extra Lyngdal (cirka 1,1 mill) og Extra Farsund med litt over 900.000 i ut bytte.