Jan Håkon Ore, autorisert ambulansearbeider og initiativtager for pågående aksjon, søker Kvinesdal Kommune om støtte for å gjennomføre kjøp av to brystkompresjonsmaskiner til slik at alle ambulansene i Lister er utstyrt med dette hjelpemiddelet.

Til nå har de fått inn midler til å skaffe fire slike maskiner.

– Foreløpig resultat er at stasjonene i Flekkefjord og Farsund får en maskin fordelt på to ambulanser mens Hægebostad og Lyngdal får sine maskiner fast på ambulansene da disse stedene kun er bemannet med en ambulanse hver. Med seks maskiner, så vil dette resultere i at ambulansetjenestene i Lister vil være blant de best utstyrte område i hele Agder, skriver Ore.

Med seks maskiner, så vil dette resultere i at ambulansetjenestene i Lister vil være blant de best utstyrte område i hele Agder.

Videre skriver han at målsetningen til alle aksjonene som pågår er å sørge for at alle ambulansene i Sørlandet sykehus blir utrustet til å drive med hjerte lungeredning underveis til sykehus eller for å møte luftambulanser.

– Brystkompresjonsmaskiner gir ambulansearbeideren mer handlingsrom til å utføre viktige tilleggsbehandlinger samtidig med at gode hjertekompresjoner blir levert av aktuell maskin, skriver Ore.

Jeg har bedt rådmannen lage en sak på denne til første formannskapsmøte på nyåret.

Kvinesdal-ordfører Per Sverre Kvinlaug stiller seg positiv til søknaden.

– Jeg har bedt rådmannen lage en sak på denne til første formannskapsmøte på nyåret. Synes det er et flott initiativ og det handler om å utstyre ambulanser i vårt distrikt med et viktig hjelpemiddel som kan nyttes under frakt av pasienter til sykehus. Minuttene det tar frem til sykehuset kan være helt avgjørende å få gitt den riktige og beste behandlingen. Slik jeg har forstått det vil man da på en sikrere og bedre måte få det til, sier Kvinlaug.