– Jeg har ikke helt oversikten over tallene, men det kan umulig være langt fra rekord. Det har vært godt med folk her. Langfredag var den dagen da vi hadde flest besøkende. Da var det 366 personer som løste billett, forteller daglig leder Sissel Harbakk ved Knaben alpinsenter i Kvinesdal.

Lyngdøler og farsundsfolk

Også ved Naglestad skisenter i Hægebostad har det vært godt besøk og god stemning gjennom hele påsken.

– Det har nok vært langt flere mennesker ute i skiløypene her enn i skitrekket, men forholdene har vært fantastiske og folk har gitt tilbakemelding om at de har kost seg veldig. Det er stadig nye folk fra Lyngdal og Farsund som har oppdaget at vi finnes, og mange uttrykker at de er imponert over at det er så fint som det er her, sier Finn Tore Andreassen ved skisenteret.

Godt med folk og god stemning på Naglestad skisenter i Hægebostad i påsken. Dette bildet er fra skjærtorsdag. Foto: Finn Tore Andreassen

Han forteller at fjelltoppen Blomliknuten, som ligger 547 meter over havet, snaue fire kilometer fra skisenteret har hatt spesielt godt besøk.

– Bare den ene av dagene hadde om lag 100 personer skrevet navnet sitt i boken. Veldig moro, forteller Andreassen, som medgir at det har vært litt kaotisk parkering på Naglestad denne påsken, på grunn av den store pågangen.

– Kanskje dette er noe vi må vurdere å utbedre, legger han til.

Det er ikke mange sesonger vi har hatt så stabil drift.

Åpent i 33 dager

Både Knaben alpinsenter og Naglestad skisenter har hatt godt med snø denne påsken, i motsetning til i fjor, da begge måtte holde stengt på grunn av snømangel.

– Vi klarte ikke å holde åpent i det hele tatt i fjor. I år har har vi hatt drift i skitrekket hele 33 dager. Det er ikke mange sesonger vi har hatt så stabil drift, forklarer Finn Tore Andreassen.

Det er en undergruppe av Hægebostad idrettslag som står for driften av skitrekket på Naglestad. Andreassen er usikker på om skitrekket vil holde åpent neste helg.

– Det er litt væravhengig. Blir det fint, kan det hende vi holder åpent. Hvis ikke blir det trolig kun skiløypene som blir oppkjørt, sier han.

Knaben alpinsenter tar sikte på å holde åpent også neste helg.

– Så får vi se det an etter det. Men det er i alle fall nok av snø her, minst en meter, forteller Sissel Harbakk.

Lek og moro på Naglestad. Foto: Finn Tore Andreassen
Flotte påskeforhold på Knaben. Foto: Privat
Folk storkoste seg i påskesola på Knaben alpinsenter. Foto: Privat
Folk satte seg langs bakken og koste seg på Naglestad. Foto: Finn Tore Andreassen
Naglestad skisenter har hatt åpent 33 dager denne vinteren, mot ingen i fjor. Foto: Finn Tore Andreassen