– Skoleelevene må gå på Fv 801 her er det ikke gang og sykkelsti. Når de kommer ned til Dammen er hele uteområdet leid ut til et entreprenørfirma, som skal bruke området til parkering av anleggsmaskiner noe som vil føre til mye trafikk og farlige forhold i forbindelse med av og pålasting av store maskiner og diverse utstyr, skriver foreldrene i søknaden.

I brevet skriver de at tidligere kunne den gamle gangbroen over elva benyttes, men i og med at den nå er stengt, må elevene gå over broen som bilene og bussene bruker.

– Dette er en smal bro med bare en kjørebane og mye trafikk til og fra skole og barnehage, og ellers mye trafikk med både traktorer og store kjøretøy, skriver de i brevet.

Dette er en smal bro med bare en kjørebane og mye trafikk til og fra skole og barnehage og ellers mye trafikk med både traktorer og store kjøretøy

De viser også til at når man kommer over broen mot skolen, kommer man ut rett i et kryss som er uoversiktelig på grunn av biler som venter på å komme over broen.

– Broen har heller ingen belysning, og fra Gjerstad-siden ser man ikke personer som befinner seg på broen i mørket. Fra broen til skolen er veien smal og det er ikke gang og sykkelsti. Siden stenging av den gamle broen har ført til en mye farligere skolevei, håper vi på en rask tilbakemelding, skriver de videre.

Siden stenging av den gamle broen har ført til en mye farligere skolevei, håper vi på en rask tilbakemelding