Fra Opofte kjører rytterne Åseveien til Kvinesdal. Det blir en spurt på Høgeveien før rytterne kommer ned Sandbråtet, gjennom Nesgata, forbi Circle K og videre opp Elveveien og ut på Øyesletta.

I Kvinesdal sentrum blir det turnoppvisning, dans, grilling, lotteri; og konsert med Frida My og Rakel Vatland.

– Vi gleder oss til å få besøk av flere av verdens beste syklister. Planleggingen har foregått i flere måneder, og vi ønsker å lage en skikkelig folkefest. PR-messig vil dette bety mye for kommunen vår. Aldri før har regionen vår hatt en slik mulighet til å vise seg frem for omverdenen. Med tanke på traseen som er valgt gjennom Lister vil det bli noen spektakulære TV-bilder som vil bli vist, Jeg oppfordrer folk til å stille med flagg og godt humør, og ta imot syklistene på best mulig måte; og så håper vi på godt vær, sier Kvinesdals ordfører Per Sverre Kvinlaug.

Grilling og sang

Via Øyesletta fortsetter så rytterne gjennom Feda sentrum og setter kurs mot Flekkefjord sentrum. Her kjøres det ned Elvegaten, forbi Spira, opp Allegaten og videre langs Nordsjøveien ut til Åna-Sira.

I Flekkefjord legges det opp til grilling og sang av Flekkefjord Sangforening på trappa av Spira Kultursenter. Etappen avsluttes med målgang i Egersund.

Tidenes startfelt

Rittsjef Roy Hegreberg i Tour des Fjords er ikke i tvil. Årets startfelt er det sterkeste i sykkelrittets historie.

Den norske superstjernen Edvald Boasson Hagen vant fjorårets ritt, men i år blir konkurransen tøffere enn noen gang. Flere klassikerstjerner tar turen til Norge, deriblant Niki Terpstra, som nylig vant Flanderen Rundt.

– Dette er uten tvil tidenes startfelt. Vi har ni World Tour-lag på starten, åtte prokontinentallag og fire veldig sterke kontinentallag. Det kommer til å bli en hard kamp om hvem som vinner både etapper, trøyer og sammenlagt, sier Hegreberg.

– Unik mulighet

Den tredje og siste etappen starter på Torvet i Farsund. Etter en tur til Vanse kommer 130 ryttere rullende tilbake til byen og skal opp stupbratte Kirkebakken og noe senere enda brattere Ingjerskleiva/ Ravneheia.

– At Tour des Fjords kommer til Farsund betyr enormt. Dette er en unik mulighet til å vise frem vår flotte kommune til resten av verden. Såvidt jeg har skjønt skal rittet sendes på TV i over 70 land, og TV2-kommentatorene vil øse av sine historiekunnskaper om Farsund kommune. Vi vil legge opp til skikkelig folkfest, som starter allerede kvelden før i borggården på Husan da vi inviterer til familiefest, sier ordfører Arnt Abrahamsen.

Dette er en unik mulighet til å vise frem vår flotte kommune til resten av verden.

Edvald Boasson Hagen vant Tour des Fjords, og stiller blant favorittene til ny sammenlagtseier når rittet avsluttes med etappe-start i Farsund torsdag 24. mai. Foto: Pressebilde

Rytterne sykler først Nordre vei til Vanse og Søndre vei og Sjømannskolesvingen tilbake igjen til Farsund. Når de passerer Torvet for andre gang skal de opp Kirkebakken og videre ned Klinkeleet og Skråveien før de tar av mot Åpta og oppover Ingjerskleiva/ Ravneheia.

Barneritt

– Både i Farsund og i Vanse vil det bli aktiviteter hele dagen, og vi vil satse på at det skal bli liv og røre med heiarop og norske flagg langs store deler av løypa. Opp Kirkebakken og Ingjerskleiva ønsker vi at folk skal stå tett i tett og lage stemning ala Tour de France, sier Arnt Abrahamsen.

Før rittet starter blir det barneritt for barn i alderen fra 3 til 12 år. Det blir også sykkelshow med Eirik Ulltang og korpsmusikk, i tillegg til at syklistene vil bli presentert på en egen scene.