I fjor viste det seg å bli vanskelig å finne en ny rektor for Byremo ungdomsskole da Trond Refsnes sluttet 31. juli. Audnedal kommune måtte lyse ut stillingen tre ganger før ny rektor kom på plass. Det var da Stanley Tørressen som begynte som rektor.

To søkere

Etter omlag et år i stillingen sa Tørressen opp for å tiltre i annen stilling, og kommunen måtte igjen finne ny rektor. Stillingen er nå besatt.

Det var to søkere til stillingen, og stillingen er tilbudt og akseptert av Preben Forgard Lindland fra Kvinesdal. Han tiltrer i stillingen 1. januar.

Preben Forgard Lindland kommer fra stillingen som inspektør på Berge barneskole i Lyngdal, der han har jobbet i to og et halvt år. Han har tidligere jobbet i fem år som inspektør på Nygård barneskole på Moi i Lund.

– Fin størrelse

Han forteller at han ikke tar lett på å slutte i stillingen i Lyngdal.

– Det var et veldig vanskelig valg, for jeg trives utrolig godt på Berge barneskole. Men jeg er klar for nye utfordringer og ønsker å jobbe på ungdomsskole. Byremo ungdomsskole med sine 150 elever og godt og vel 20 ansatte synes jeg er en fin størrelse på en skole, opplyser den nye rektoren til Lister24.

– Jeg ser frem til samarbeidet med kolleger, elever og foreldre. Både trivsel og læring er viktig i skolen.

Men jeg er klar for nye utfordringer og ønsker å jobbe på ungdomsskole