Det er noe av innholdet i informasjonen som Kvinesdal-ordfører Per Sverre Kvinlaug har sendt ut fredag ettermiddag.

Han viser til at Helsedirektoratet nå har gitt mulighet for noe organisert trening under forutsetning av at smittevernreglene følges.

Ifølge Kvinlaug har kommunen sjekket ut ståa med de lokale klubbene og anleggene i kommunen for å kartlegge muligheten for å benytte de ulike anleggene.

Status per fredag ettermiddag er at Kvinesdal idrettslag åpner opp for organisert trening på kunstgressbanen i grupper på maks fem personer, med to meters avstand. Rulleskiløypa ved stadion er åpen, mens Banken Arena med garderober fortsatt blir stengt.

På Feda er verken kunstgressbanen eller ballbingen stengt. Her er det imidlertid gjort tiltak for egenaktivitet. Kommunen påpeker at det fra Feda idrettslags side ikke er aktuelt med organisert trening før etter påske. Squashhall, treningsrom og garderober som brukes av Feda idrettslag er stengt.

Knaben og Fjotland idrettslag opplyser at det ikke er aktuelt med organisert trening på kunstgressbane før etter påske. Idrettslaget har heller ingen aktivitet i skigruppa inntil videre.

Utsikten golfpark har på sin side åpnet, med noen restriksjoner.

Kvinabadet og Kvinesdalhallen er fortsatt stengt inntil videre.

Kvinesdal-ordfører Per Sverre Kvinlaug oppdaterer ellers om smittesituasjonen i kommunen. Så langt er 70 personer testet for smitte ved Kvinesdal legesenter. Det foreligger ikke svar på de siste som er testet. Det er fortsatt kun én person i Kvinesdal som har testet positivt på koronaviruset. Denne saken ble kjent 21. mars.