Klokken 02.30 la politiet i Agder ut denne meldingen på Twitter: «Refsvollen 3, Lyngdal. Bekk/elv har gått over sine bredder. Beboere på adressen er evakuert ut.» Senere meldte politiet om mye vann på stedet og at flere adresser ble evakuert.

Situasjonen var såpass alvorlig at politiet i Agder litt senere kom med en egen pressemelding vedrørende saken.

Vann i flere hus

– Vi fikk melding rundt klokken halv tre i natt om at det kom inn vann i flere hus i et boligområde på Øvre Berge i Lyngdal. Alle nødetater ble sendt til stedet og det ble iverksatt evakuering fra flere hus, opplyser operasjonsleder i Agder politidistrikt, Audun Eide i pressemeldingen.

Svært krevende

– Evakueringen har vært svært krevende. Det har foregått i mørket og mannskapene har stått med vann til livet. Noen beboere har blitt hentet ut med båt, og det er også delvis pleietrengende beboere som bor i området. Situasjonen er nå under kontroll. Vannmengdene er også på vei ned. Nå handler det om å begrense skadene på infrastrukturen, sier Eide.

Lyngdal kommune har opprettet evakuertsenter på Lyngdal kirkesenter.

Noen beboere har blitt hentet ut med båt, og det er også delvis pleietrengende beboere som bor i området.

Stengte veier

Agder politidistrikt har på grunn av det varslede været forsterket operasjonssentralen og høynet antall patruljer i Kristiansands-området og lenger vest i Vest-Agder.

– Det er mange veier som er stengt i Agder-fylkene, og vi oppfordrer publikum til å oppdatere seg på situasjonen gjennom nettsidene til Vegtrafikksentralen. Det har vært flere mindre forhold i begge Agder-fylkene, som eksempelvis at trær har falt over veier og noen mindre ras, men bortsett fra evakueringen i Lyngdal har det ikke vært noen alvorlige hendelser, sier Audun Eide.