Miljødirektoratet gir Green Yard AS tillatelse til opphugging av skip, på visse vilkår. Det gis tillatelse til innendørs opphugging og gjenvinning av inntil 30.000 tonn skip og andre marine konstruksjoner i året. Det er kun tillatt å hugge og kappe i skip innendørs. Ved gjenvinning av skip som er lenger enn hallen må skip vinsjes helt inn og kappes innerst i hallen over tett dekke med mulighet for oppsamling.

Green Yard AS søkte 30. august Fylkesmannen i Vest- og Aust Agder om tillatelse etter forurensningsloven til å ta imot for så å hugge og gjenvinne skip og rigger ved Kvina Verft i Kvinesdal. Saken ble overført til Miljødirektoratet 1. oktober 2018.

Bedriften vil gjennomføre hoveddelen av opphuggingen innendørs, slik at spredning av støv og væsker forhindres. De skal ikke ha utslipp til luft eller sjø fra selve opphuggingsaktiviteten, men det vil være noe utslipp knyttet til transport, lasting og lossing. Anlegget vil også kunne gi noe støy. Bedriften søker om å få lov til å ta imot og hugge opp 30 000 tonn skip og rigg per år, de største med en lengde på 230 meter.