Treningkampen ble spilt på Kvinesdal stadion. Selv om Peder Sanden alene scoret tre mål, ønsket ikke assistenttreneren fra Lyngdal å trekke frem enkeltspillere fra eget lag.

– Jeg synes det ville vært urettferdig i forhold til de andre spillerne. Dette var først og fremst en lagseier, sier Foss.

Ny spiller

Lyngdal stilte også uten Espen Hægeland. Men de har fått flere spennende spillere tilbake på laget, blant andre Johannes Toft, Nikolai Sire og Magnus Holmen. De har også signert Frede Kydland fra Flekkefjord, som nylig meldte overgang til Lyngdal.

– Frede spilte hele kampen og gjorde en god match, sier Foss.

Det sto 1–0 til Lyngdal til pause. 14 minutter ut i andre omgang så reduserte Kvinesdal til 2–1, ved Ulrik Svinland.

– Da kunne det fort blitt kamp igjen. Men guttene lot seg ikke stresse og fortsatte slik de hadde spilt. Jeg er veldig fornøyd med at de gjorde som vi ble enige om, både før kampen og korrigeringer som ble gjort i pausen. Laget brukte hele banen og turte å spille sitt eget spill. Også var de tålmodige, sier Roger Foss.

Jeg synes det ville vært urettferdig i forhold til de andre spillerne

Frede Kydland fra Flekkefjord har meldt overgang til Lyngdal. Foto: Lyngdal IL
Ulrik Svindland var den eneste målscoreren fra Kvinesdal. Foto: Elena Røynestad

Ikke fornøyd

Like fornøyd var på langt nær Ole Tom Røynestad, som nå representerer Kvinesdal.

– Vi liker ikke ikke å tape, i alle fall ikke med slike sifre. Men det hører med at vi brant tre hundreprosentsjanser. Hadde vi scoret på de mulighetene ville det blitt et annet resultat, fastslår han.

Røynestad trakk også frem alle byttene man kan gjøre i en treningkamp.

– Det er mulig at det også spilte inn. Men generelt så var vi for dårlige i begge boksene. Og når Lyngdal setter 3–1-scoringen virket det som lufta gikk ut av ballongen, påpeker han.

Mange bytter

Han minner dessuten om at også Kvinesdal stilte uten noen av sine beste spillere, blant andre Asle Liland (nå mest kjent for å ha scoret for Sørlandslaget mot Start i en treningkamp) og Stefan Klungland.

– Men det ga også mulighet for at andre spillere kunne vise seg fra. Jeg synes faktisk ikke at noen gjorde det spesielt dårlig. jeg vil også trekke fram scoringen til Ulrik Svindland, og oppspillet i forkant. Både han og Rolf Eikeland gjorde sine saker bra, synes jeg, sier Røynestad.

Han lover dessuten en ting:

– Når vi møter Lyngdal i seriekamp 16. mai, blir det helt annet Kvinesdal de møter. Det kan jeg love.