Ronny Nielsen formidlet under formannskapsmøtet at Frp per dags dato sier nei.

– Det vil helt klart være fordeler med å bli en del av nasjonalpark, men det blir og skissert en del ulemper. Så vi kom frem til at vi per dags dato ikke vil starte den prosessen, formidlet han.

Ronny Nielsen (Frp) formidlet at de per tidspunkt sier nei til nasjonalpark på Knaben. Foto: Malene Sørensen Lundberg

Ifølge Nielsen vet de ikke helt hva de vil med Knaben.

– Jeg er i utgangspunktet ikke negativt, men jeg synes det er tidlig rett og slett. Det hadde vært spennende om man fikk lovnad om at et nasjonalparksenter blir lagt til Knaben, men det tviler jeg på. Så jeg komme til å stemme imot i dag. Men tanken er at vi kanskje må inn dit på sikt.

– Liten forskjell

Kvinlaug samstemmer i at det per nå er et tidlig tidspunkt.

– For å repetere slik jeg har sett på det, var grunneiermøtet positivt. Og så er det nok noen delte meninger der, men de som var tilstede hadde positiv tilnærming.

Samtidig løfter ordføreren opp at endringen av verneformen fra landskapsvernområde til nasjonalpark innebærer bare en liten forskjell.

– Det er vern i dag, så det er en liten forskjell i å trappe opp. Men det jeg vil rette mest oppmerksomhet på er at vi satser nå på Knaben. At grunneierne er med synes jeg er veldig viktig i dette, og de har vi hatt runder med, vi skal selge Knaben som aldri før. Nasjonalpark-emblem vil generere en helt annen aktivitet og oppmerksomhet om vår attraksjon. Og så er det selvsagt andre hensyn. Men på dette tidspunktet er vi ikke bundet, understreker Kvinlaug.

Han tilføyer at han håper formannskapet kunne sagt seg positive til dette på nåværende tidspunkt.

Skeptiske

Trine Klungland (Ap) tok også til ordet og påpekte at det ikke er en enkel sak.

– Vi hadde en del spørsmål i gruppen. Vi landet på at basert på de opplysningene vi har nå, vil vi høre hva som ligger i planene fremover.

Også Lena Rannestad Kloster (H) formidlet at de ønsker å se mulighetene som foreligger.

– Hvis det ikke ligger noe i det kan vi bremse selv, tilføyer hun.

Kvinlaug legger vekt på at en positiv innstilling ikke innebærer en fastskrevet beslutning.

– Dette er en begynnelse og det kan ta lang tid, fremholder han.

Rådmannens forslag ble innstilt med seks mot Frps ene stemme.