Det fremgår av et svarbrev som kommuneplanlegger Nina Nissestad i plan- og miljøenheten i Kvinesdal kommune har sendt til Solfrid Beate Faret og Tønnes Andreas Tønnessen i Øyestranda. De to grunneierne har klaget på tiltak i og ved Øyebekken.

Ifølge kommunen inngår hovedtyngden av tiltakene som er utført eller vil bli utført i prosjektet med flom- og biotoptiltak i Øyebekken. Prosjektet er et samarbeid mellom flere berørte grunneiere.

– Tiltak i bekken er under behandling av Fylkesmannen i Aust- og Vest-Agder etter Forskrift om fysiske tiltak i vassdrag og av NVE etter vannressursloven. Når disse offentlige instansene har avsluttet sin behandling vil Kvinesdal kommune foreta en vurdering av om det er tiltak som skal behandles av kommunen som bygningsmyndighet etter plan- og bygningsloven, skriver kommuneplanleggeren i svarbrevet.

I tillegg vil kommunen kontakte berørt grunneier for å få avklart hvorvidt det er foretatt tiltak ved den gamle vaskeplassen utover det som inngår i det nevnte prosjektet.

– Dersom det er foretatt søknadspliktige tiltak eller tiltak betinger dispensasjon fra gjeldende planverk, vil berørt grunneier måtte fremme nødvendige søknad, påpeker kommuneplanlegger Nissestad.

Denne delen av saken vil i så fall bli fulgt opp av kommunens byggesaksbehandler.