Kusinene Fredrikke Wikøren og Randi Helle gleder seg til å fremføre sin egen forestilling om oppveksten i Fjotland i Kvinesdal kulturhus lørdag. Foto: Privat

Det gjør de i Kvinesdal kulturhus førstkommende lørdag, 14. september.

– Vi har laget en forestilling der vi forteller historier fra vår oppvekst. Blant annet med utgangspunkt i våre felles besteforeldre. Vi sang mye da vi var små. Det tar vi inn i forestillingen, forteller Randi Helle til Kvinesdal 24.

Hun bor nå i Kvinesdal og jobber som lærer ved Liknes skole. Hun har tatt sangundervisning mange år og har vært med i ulike kor, musikalske oppsetninger og har hatt ulike solistoppdrag.

Kusinen Fredrikke Wikøren bor nå i Oslo og er utdannet innen kunstfag. Hun arbeider som lærer i kunst- og håndverk og har hatt flere kunstutstillinger. Hun driver også mye med ulike kunstarter, blant annet sang og musikk.

– Helt siden barndommen har musikk, sang, kunst og kreativitet preget livene våre. Høsten 2015 begynte vi å drømme om å lage en forestilling. Vi ønsket å fabulere over hvilke spor røttene, familien, mennesker vi har møtt og opplevelser i oppveksten - musikken og det å vokse opp i Fjotland har betydd for oss og de vi er, sier Helle.

– Det blir en slags musikalsk reise gjennom livet, legger hun til.

Det blir en slags musikalsk reise gjennom livet.

Forestillingen «Spor, ei reise toner og ord» ble til vinteren 2019. De to kusinene lover at publikum vil få oppleve både sang og dialog fremført med alvor, skjemt og sprell.

– Vi vil være innom ulike sjangre som barnesanger, viser, populærmusikk, jazz og klassisk, forteller Randi Helle.

De to søskenbarnene har alliert seg med musikere fra øverste hylle: Fjotlands egen helt Oddbjørn Stakkeland på flygel og gitaristen Lars Lundevall - best kjent fra bandet DeLillos.

– Vi er veldig glad for å ha så dyktige folk med oss på scenen. Vi gleder oss veldig til konsert, sier Helle.