– Alle mennesker skal oppleve likeverd i praksis, og ingen skal diskrimineres. Kvinesdal kommune var i dag med og skrev historie, da kommunen ble sertifisert som en likestilt virksomhet, sier Kvinesdal-ordfører Per Sverre Kvinlaug.

Seremoni

Han ønsker å rette en stor takk til alle som bidrar inn i det han karakteriserer som et viktig arbeid. Ordføreren retter også en takk til dem som satte i gang det nasjonale pilotprosjektet.

Sammen med kommunens fungerende rådmann Jostein Røyseland, kommunalsjef Anne Berit Åtland Hansen, hovedtillitsvalgt Erna H. Hauan, hovedtillitsvalgt Kathrine Marie Edvardsen Moi og organisasjonskonsulent Anne Karin Skårva, deltok han på en høytidelig sertifiseringsseremoni i Kristiansand tirsdag.

Fylkesrådmann Tine Sundtoft i Agder fylkeskommune karakteriserte tirsdagen som en «stor dag på og for Sørlandet».

– Vi er svært fornøyd med antallet søkere til prosjektet. Vi gikk ut med et ønske om 10-15 virksomheter totalt, og det er gledelig å kunne invitere med alle bedriftene som formelt har søkt om å delta, sier prosjektleder Merethe Anette Ryen, som jobber for Vest-Agder Fylkeskommune og Aust-Agder fylkeskommune, til prosjektets hjemmeside.

Det er utrolig stas at vi har fått med så mange anerkjente sørlandsvirksomheter.

– Bredde

De 16 virksomhetene som er tatt opp i det to-årige pilotprosjektet er, i tillegg til Kvinesdal kommune: Dyreparken, Norgesenergi, Kristiansand kommune, IKEA Sørlandet, Sørlandet sykehus HF, Henning Olsen is, Mandal kommune, Fylkesmannen i Aust-Agder og Vest-Agder, GE Healthcare, Strømmestiftelsen, Avigo AS, Fædrelandsvennen, St. Gobain Ceramic Materials, Agder Energi og Sparebanken Sør.

– Det er utrolig stas at vi har fått med så mange anerkjente sørlandsvirksomheter. De representerer en fin bredde geografisk, på tvers av bransjer og er en god blanding av offentlige og private virksomheter. I tillegg er det variasjon i størrelse på bedriftene og hvilket nivå de jobber med likestilling og mangfold i dag, påpeker Ryen.