Like før klokken 14.00 meldte 110 Agder via Twitter om at Brannvesenet i Lyngdal hadde rykket ut på en trafikkulykke på E39.

– Det er to biler som har kollidert vest for Lyngdal, opplyser befalsvakt Jon Inge Aasen i Brannvesenet Sør til Lister24.

– Ulykken er en påkjørsel bakfra-ulykke. En person kjøres til legevakta for sjekk. Er ved bevissthet. Hendelsesforløpet er klart i det en bil ble påkjørt bakfra, twitret politiet klokken 14.20.

Åstedsleder Bjørn Pedersen opplyser til Lister24 at det satt en person i hver av de to involverte bilene, som begge kjørte i retning vestover da ulykken inntraff.

Den ene bilen skulle svinge mot venstre og av E39 mot en vei som fører til broen over Møska da hun ble påkjørt i høyre bakskjerm.

Det er uklart hva som er årsak til ulykken, men skadeomfanget på de to kjøretøyene tyder på at føreren av det ene kjøretøyet har vært uoppmerksom.

Den kvinnelige føreren i den fremste bilen ble hentet av ambulanse og kjørt til sykehuset i Flekkefjord for sjekk. Hun var ved bevissthet da hun ble fraktet vekk fra området.

Den mannlige bilen i bilen som kjørte i, er kjørt til sjekk hos legevakten. Vedkommende har fått førerkortet beslaglagt som følge av at han forårsaket ulykken, opplyser politiet.

Ulykken førte til at det oppsto lange køer på E39. Europaveien ble gjenåpnet for trafikk ved 1430-tiden.