Salget av nye biler falt i oktober med hele 28,9 prosent sammenlignet med samme måned i fjor.

Totalt ble det registrert 8925 nye personbiler i oktober. Det er 28,9 prosent færre enn i samme måned i fjor, melder Opplysningsrådet for veitrafikken (OFV) i en pressemelding.

– Mange er nå svært varsomme med å prioritere nybilkjøp. Registreringstallene for nye personbiler i oktober viser dette tydelig, for i samme periode de siste par årene har vi hatt høy registreringstakt. Nå går nybilsalget virkelig i krabbegir, sier direktør Øyvind Solberg Thorsen i OFV.

Også for året så langt viser registreringstallene en fallende kurve. Ved inngangen til november var totalt 104.422 nye personbiler blitt registrert. Det er 9,4 prosent færre enn på samme tid i fjor.

Den merkbare nedgangen i nybilsalget bekreftes av bransjen, som melder om veldig lav kontraktsinngang.

– Det er imidlertid ingen tvil om at de endelige registreringstallene for 2023 ender godt under fjorårets drøyt 174.000 førstegangsregistrerte nye personbiler, sier Solberg Thorsen.

Bruktmarkedet holder derimot god fart, og så langt i år har omtrent 435.000 biler skiftet eier. Det er så vidt over fjorårets nivå. Samtidig har bruktimporten nærmest stoppet opp, med 73,6 prosent færre enn på samme tid i fjor.

(©NTB)