Like før midtnatt tvitret operasjonsledelsen i Agder politidistrikt om hendelsen.

– Ved Storekvina har en hydraulikkslange sprukket ved en transport. Brannvesenet på veg for å spyle. Det er noe glatt på stedet. Til OBS, heter det i meldingen.

Bjørg G. Omland som bor i området har sendt bilder til Kvinesdal24. Hun melder om full stans og at det er omkjøring like før Storekvina stasjon.

– Hydraulikkproblemer og oljesøl, skriver hun i et e-brev til Kvinesdal24.

Operasjonsleder Knut Odde i Agder politidistrikt sier mandag morgen at transportørene fikk det hele på gang igjen nokså fort etter at slangen var byttet.

– Da jeg kom på jobb rundt midnatt var transporten på gang til å kjøre videre. Da var brannvesenet og vegtrafikksentralen på stedet for å ta seg av oljesølet. Det ble spylt og strødd på stedet, forteller Odde til Kvinesdal24.

En sprukket hydraulikkslange skapte problemene for vindmølletransporten. Foto: Bjørg Grøtteland Omland
Bom stopp ved Storekvina. Vindmølletransporten til Tonstad vindpark fikk problemer i natt. Foto: Bjørg Grøtteland Omland

Fra 24. mai har det foregått spesialtransport nattestid på fylkesvei 465 på strekningen Eramet på Øye, via Liknes og Kvinlog og på fylkesvei 42 mellom Kvinlog og Sandvatn. Formålet er transport av til sammen 51 vindmøller som for tiden monteres i Tonstad vindpark i Sirdal og Flekkefjord.

Statens vegvesen har meldt om redusert framkommelighet for andre kjøretøy på grunn av transporten av vindmøllene. Vindmøllene blir losset fra båt ved Eramets kai innerst i Fedafjorden.

– De skal transporteres til Sandvatn langs fv 465 og fv 42 gjennom Vesterdalen i Kvinesdal. Transportens størrelse gjør at man må foreta transportene på nattestid, heter det i trafikkmeldingen som vegvesenet har liggende på sine nettsider.