Det har knapt gått en uke siden Torstein Halvorsen og den vesle familien flyttet inn på gårdsbruket.

– Vi har mye som må gjøres og det er store omstillinger, så det er litt vanskelig å si eksakt når bedriften vil være oppe og gå. Og nå er det jo en spesiell tid med korona. Men jeg oppdaterte på Facebook i går, og der skrev jeg at i løpet av april håper jeg å være klar. Men om folk kommer innom og ber om å kjøpe saksofon, eller reparere et instrument, så har jeg alt tilgjengelig, forteller Halvorsen.

Torstein Halvorsen og familien har flyttet til Kvinesdal, hvor han fortsetter bedriften sin fra verkstedet på gården. Foto: Privat

Saksofon

Han er eier av Halvorsen Instrumenter, som utfører service, reparasjon og profesjonell rengjøring av blåseinstrumenter. I tillegg er han musiker med saksofon som hovedinstrument, og dermed tilbyr han undervisningstimer til andre som ønsker å mestre saksofon.

– Saksofon er et tilbud de ikke har på kulturskolen her i Kvinesdal, så det blir spennende å se hvordan markedet er for det, sier den nybakte faren.

Verkstedsbygget på gården trenger en del oppussing før det blir klart som instrumentreparasjonsverksted. Halvorsen sier at det arbeidet starter tidligst til sommeren, men i mellomtiden har han rigget opp verksted i «gamlestuen» i huset til reparasjoner.

Han er imidlertid klar på at bedriften ikke blir hans eneste arbeidsplass.

Jeg vet at det er en beinhard bransje, og man kan slite seg ut om man skal leve av det. Jeg gjør det ikke for pengene.

– Realistisk sett tror jeg ikke at jeg vil ha primærinntekt på firmaet, så jeg ser etter en jobb jeg kan ha ved siden av. Jeg vet at det er en beinhard bransje, og man kan slite seg ut om man skal leve av det. Jeg gjør det ikke for pengene. Derfor ser jeg etter en deltidsjobb, forteller Halvorsen.

Han tror en deltidsjobb vil gjøre mye godt, både i form av å gi en sikker minimumsinntekt og jobbe med andre mennesker.

Musikalsk familie

Halvorsen sier han alltid har hatt musikkinteressen, og har vokst opp i en musikalsk familie hvor faren var profesjonell musiker.

– Jeg har gått på musikklinje, studert fireårig bachelor innen utøvende musikk i Cape Town, og jeg studerte fire år i England etterpå, informerer han.

Jeg har gått på musikklinje, studert fireårig bachelor innen utøvende musikk i Cape Town, og jeg studerte fire år i England etterpå.

Halvorsen drev først et enkeltmannsforetak i noen år fra 2010, før han og en kamerat utvidet til butikk for å selge instrumenter. Men det viste seg at samarbeidet ikke fungerte. I 2015 startet han et prosjekt med The Superstar Brassband, hvor han samler inn instrumenter for å sette dem i stand og sender dem til Uganda. I tillegg gir han opplæring i vedlikehold og reparasjon. Hittil har organisasjonen, som fikk navnet Wiro, sendt cirka 50 instrumenter til Uganda.

I 2016 startet Halvorsen opp aksjeselskap for Halvorsen Instrumenter, og nå har altså ferden endt med virksomhet på gårdsbruket i Kvinesdal; konas hjemby.

– Jeg har vært mye rundt på eventyr, og da passet det å slå seg ned med familie i Kvinesdal nå, konstaterer han.