Brannvesenet Sør var i går ettermiddag ute og slukket en lyng-/krattbrann på heiene på Knaben. Ifølge brannsjefen var dette en brann som startet som følge av uforsiktig omgang med ild.

– Det var tydelige skispor der oppe og spor av bål, så det er noen som har fyrt opp og så har de ikke klart å slukke det skikkelig, sier Berg Bentsen.

Siden det er snø i området er det i utgangspunktet ikke ulovlig med bål, ifølge brannsjefen, men det må vurderes nøye hver gang man fyrer opp.

– Her var det såpass mye snø at det var ikke noe stor fare at det skulle bli farlig, om de som har fyrt opp hadde kastet på snø på bålet da de forlot stedet. Det er nesten utrolig at de ikke har klart å slukke det skikkelig.

Et område på nærmere 300 meter ble svidd som følge av brannen. Nå kommer brannsjefen med en ny henstilling om å ta hensyn slik at det slike situasjonen oppstår.

– For å komme til området, måtte mannskapet først kjøre med firehjuler og deretter ta seg til fots de siste halvannen kilometerne. Det gjør at vi låser opp ressurser som kan være potensielt livreddende andre steder. Akkurat her var det ikke fare for bebyggelse eller annet, sier Berg Bentsen.

Saken er ikke politianmeldt, da brannsjefen tror det blir umulig å finne ut hvem som står bak.