E39-utbygging starter allerede i 2016?

Et nytt statlig veiselskap skal sørge for at E39 blir bygget ut fra Kristiansand til Ålgård. Byggestart kan bli allerede neste år.

Publisert: Publisert:
 • Tom Arild Stølethomas Grønvoldrune Hauan
Denne artikkelen er over fem år gammel

Det kom fram da stortingspolitiker Ingunn Foss (H) fra Lyngdal og vararepresentant på Stortinget, Kjell Ivar Larsen (Frp), samt en rekke andre politikere holdt pressekonferanse i Lyngdal tirsdag formiddag.

Pressekonferansen kan du se i sin helhet i opptak i vinduet over.

— Dette er en gledens dag, sa Ingunn Foss, som fikk støtte fra de andre politikerne som deltok på pressekonferansen.

Det ble antydet på pressekonferansen at veiutbyggingen kan ta til allerede i løpet av 2016. Utbyggingen av ny E 39 mellom Kristiansand og Ålgård inngår i oppstartsporteføljen til det nye selskapet.

Les også

Nytt veiselskap skal jobbe fram ny E39

Nå lover lokalpolitikerne at det skal settes fart på planleggingen, slik at utbyggingen i regionen kan komme i gang raskest mulig.— Med disse planene vil det være mulig å kjøre bil fra Ålgård til Lillehammer på 6,5 timer. Det er helt fantastisk, sa Lyngdal-ordfører Jan Kristensen (H).

Det nye veiselskapet vil få en portefølje på 100 milliarder kroner, ifølge Kjell Ivar Larsen (Frp). Veiselskapet skal i tillegg til E39 fra Kristiansand til Ålgård, også bygge ut E18 fra Langangen til Grimstad, samt gjennomføre to prosjekter på E6 i Hedmark og to prosjekter på E6 i Trøndelags-fylkene. Prosjektene skal gjennomføres i løpet av 20 år.

— Jeg vil gi en ekstra honnør til Åse Michaelsen (Frp) og Hans Fredrik Grøvan (KrF) som sitter i transport- og kommunikasjonskomiteen på Stortinget, som har jobbet fram dette, sa Kjell Ivar Larsen på pressekonferansen.

Pressekonferansen ble avrundet med applaus, før det ble kakespising.

Tirsdag var det pressekonferanser nasjonalt også i Arendal, Kristiansand og Mandal om opprettelsen av det nye statlige veiselskapet.

Publisert:

Flere artikler

 1. NYHETER

  Stor golfinteresse i Lister

 2. NYHETER

  Anmelder biltyveri

 3. NYHETER

  Bevilling til å servere

 4. NYHETER

  Hurrarop fra Vanse og felles folketog

 5. NYHETER

  Dømt i hasj-sak

 6. NYHETER

  Tar ut 4.000 kubikk tømmer med taubane