Det kom fram da stortingspolitiker Ingunn Foss (H) fra Lyngdal og vararepresentant på Stortinget, Kjell Ivar Larsen (Frp), samt en rekke andre politikere holdt pressekonferanse i Lyngdal tirsdag formiddag.

Pressekonferansen kan du se i sin helhet i opptak i vinduet over.

— Dette er en gledens dag, sa Ingunn Foss, som fikk støtte fra de andre politikerne som deltok på pressekonferansen.

Det ble antydet på pressekonferansen at veiutbyggingen kan ta til allerede i løpet av 2016. Utbyggingen av ny E 39 mellom Kristiansand og Ålgård inngår i oppstartsporteføljen til det nye selskapet.

Nå lover lokalpolitikerne at det skal settes fart på planleggingen, slik at utbyggingen i regionen kan komme i gang raskest mulig.— Med disse planene vil det være mulig å kjøre bil fra Ålgård til Lillehammer på 6,5 timer. Det er helt fantastisk, sa Lyngdal-ordfører Jan Kristensen (H).

Det nye veiselskapet vil få en portefølje på 100 milliarder kroner, ifølge Kjell Ivar Larsen (Frp). Veiselskapet skal i tillegg til E39 fra Kristiansand til Ålgård, også bygge ut E18 fra Langangen til Grimstad, samt gjennomføre to prosjekter på E6 i Hedmark og to prosjekter på E6 i Trøndelags-fylkene. Prosjektene skal gjennomføres i løpet av 20 år.

— Jeg vil gi en ekstra honnør til Åse Michaelsen (Frp) og Hans Fredrik Grøvan (KrF) som sitter i transport- og kommunikasjonskomiteen på Stortinget, som har jobbet fram dette, sa Kjell Ivar Larsen på pressekonferansen.

Pressekonferansen ble avrundet med applaus, før det ble kakespising.

Tirsdag var det pressekonferanser nasjonalt også i Arendal, Kristiansand og Mandal om opprettelsen av det nye statlige veiselskapet.