– Vi vil ha en helthetlig plan klar til høsten. Utbyggingen vil skje gradvis i løpet av 2019 og 2020, opplyser Stig Ubostad, som sammen med broren Gaute overtok driften av campingplassen for ett år siden.

Ubostad ønsker ikke å gå ut med mange detaljer på det nåværende tidspunkt. For noen uker siden ble arbeidet med å fjerne buskfuru og bergfuru ut mot sandstranden startet opp.

Lomsesanden er blitt mer åpen. Ubostad har planer om å anlegge nye, flyttbare hytter på campingplassen. Foto: Svein Morten Havaas

20 års opsjon

– Vi er i dialog med Fylkesmannens folk, og det er de som utfører arbeidet. Vi ønsker i utgangspunktet å åpne opp mest mulig ut mot havet. Lomsesanden er et fantastisk flott område. Vi er glad for å kunne være med og forvalte dette unike området, men er samtidig bevisst på at vi ikke skal gå for fort frem. Dette året vil det skje lite der ute. Campingsesongen vil gå som normalt. Vi er opptatt av å bruke tid og ikke trå feil i starten. Vi har 20 års opsjon og god tid, sier Stig Ubostad.

En restaurant vil komme inne på området. Det samme gjelder konferansefasiliteter. Men hvor dette skal plasseres inne på området vil Stig Ubostad foreløpig holde for seg selv.

De siste greinene er ryddet etter hogsten på Lomsesanden de siste dagene. Foto: Svein Morten Havaas

Vi vil ha en helthetlig plan klar til høsten. Utbyggingen vil skje gradvis i løpet av 2019 og 2020

Det skal bygges nye hytter, men hvor mange og hvor disse skal plasseres vil man komme tilbake til. Ubostad antyder imidlertid at det vil bli snakk om hytter som kan flyttes.

– Hotell inngår ikke i våre planer for området foreløpig, sier Ubostad, som ikke vil si hvor mye penger man har tenkt å investere i Farsunds stolte campingplass.

Mange millioner

– Foreløpig er ikke planene våre ferdige. Vi er i dialog med arkitekter i så måte, men det blir ganske mye penger. Vi kommer nok opp i investeringer på mange millioner, antyder Stig Ubostad.

Rune Ingebretsen er ansatt som vertskap på campingplassen, og sesongen vil starte opp i mai. Flere campingvogneiere har faste plasser på området.

– Vi har vært i dialog med de som har faste plasser, og de vil kunne benytte sine plasser også dette året, sier Stig Ubostad.

Lomsesanden har idag åtte hytter av eldre årgang. Disse har enkel standard og ble bygget på 70- og 80-tallet.

– Det er naturlig at disse hyttene vil bli revet, men det skjer ikke dette året. Oppgraderingene vil som sagt skje i 2019 og 2020 og jeg kan love at området skal bli spesielt. Vi ønsker å bygge noe særegent. På grunn av at det fortsatt er endel usikkerhetsmomenter vil vi ikke gå ut med planer eller tegninger, som kan bli endret underveis. Helhetsplan for området tar vi sikte på å ha klar kommende høst, og da ønsker vi å gå ut med mer informasjon om hva vi tenker oss, sier Stig Ubostad.

Det vil skje mye på Lomsesanden Familiecamping i tiden fremover. Ubostad-brødrene har planer om flere forandringer og oppgraderinger. Foto: Svein Morten Havaas

Samarbeider

Lomsesanden er et av de ytterst få stedene i landet hvor det drives en campingplass på et fredet område med både sårbar og sjelden natur.

– Vi samarbeider med Ubostad og kommunen for å gjøre området så attraktivt som mulig. Vi tar bort buskfuru og bergfuru og sparer de vanligste tresortene. Foreløpig beholder vi en skjerm ut mot sandstranden, men vi er i tenkeboksen og i dialog med Ubostad om hvordan det skal bli i fremtiden, sier naturforvalter hos Fylkesmannen, Bjørn Vikøyr.

Naturforvalter hos Fylkesmannen, Bjørn Vikøyr, sammen med brødrene Gaute og Stig Ubostad på idylliske Lomsesanden. Bildet ble tatt for ett år siden da Ubostad-brødrene overtok ansvaret for campingplassen. Foto: Olav Hoel