Operasjonsledelsen i Agder politidistrikt meldte om ulykken klokken 00.43 natt til fredag. De hadde da fått melding om rop om hjelp etter at man trodde at en liten båt hadde kjørt inn i beina på boreplattformen som ligger i opplag i Rosfjorden. Både politi, ambulanse og redningsskøyta «Kaptein Skaugen» rykket ut til stedet.

Ulykken skjedde i Rosfjorden i Lyngdal natt til fredag.

Det viste seg at altså å være en kollisjon mellom vannskuter og en båt. Tre personer var involvert i ulykken - alle unge gutter. Politiet melder på Twitter at en 16-åring er bekreftet omkommet og at to gutter på henholdsvis 15 og 17 år er lettere skadet etter sammenstøtet. De pårørende er varslet.

– Det var én person i båten og to på vannskuteren, opplyste operasjonsleder ved Agder politidistrikt, Atle Loven, til VG rundt klokken 03 natt til fredag.

Politiet vet så langt ikke hva som var årsaken til ulykken, eller hvor den omkomne 16-åringen satt i sammenstøtet. De har heller ikke opplysninger om hvor langt fra land ulykken fant sted.

– Etterforskningen må vise hva som skjedde. Det var mørkt på stedet, men vi vet ikke årsaken, sier Loven til VG.

Han opplyser at de hadde to politipatruljer som kom på land, samt luftambulanse, redningskøyte og ambulanse.

– Det skjedde utenfor Rosfjord feriesenter. Det ligger noen boreplattformer i opplag der, og det var derfor vi først fikk melding om det, sier operasjonslederen.

16-åringen ble erklært omkommet på stedet, mens 15-åringen ble kjørt til sykehus i Kristiansand og 17-åringen fløyet med luftambulanse. De to sistnevnte skal være lettere skadet.

Politiet jobber videre med tekniske og taktiske undersøkelser i saken.

Operasjonsleder Atle Loven bekrefter overfor Lister24 at to av personene, deriblant gutten som omkom, er fra Rogaland, mens den siste gutten er fra Lyngdal. Til andre medier bekreftes det at den omkomne er fra Bryne.

– Statens havarikommisjon er inne i bildet, og avhør av de lettere skadede vil bli gjennomført når den tid kommer, sier Loven.

Hotelleier Arvid Ubostad er trist etter at en av hans gjester omkom og den andre ble skadd. Foto: Arnfinn Tveit

Hotelleier Arvid Ubostad bekrefter at de to personene fra Rogaland var gjester ved hotellet.

– Det legger en demper på oss alle på Rosfjord. Vi har hatt gjester i titalls av år og er som en stor familie, så dette var veldig trist, sier Ubostad.