Blant forslagene de ønsker å få konkretisert, er utforming av nytt torg med tak over, og en ny elvepromenade som også kan fungere som flomsikring.

Tak over torget

Kvinesdal kommune har sammen med Innovasjon Kvinesdal og Handelshuset Kvinesdal har sammen med det amerikanske selskapet Itec Entertainment utarbeidet et et forprosjekt der en vil utvikle et attraksjonskonsept for Liknes.

Konseptbilder fra «The landings at Kvinesdal» . Foto: Itec Entertainment.

Opplevelsessenteret er et kommersielt tiltak som vil kreve deltakelse fra bedrifter og private interesser for å kunne gjennomføres.

Resultatet av dette samarbeidet har blitt til konseptet «The Landings at Kvinesdal».

I dette konseptet inngår blant annet utvikling av torgområdet i Liknes. Her er det ønske om at det utvikles og monteres en takkonstruksjon som vil ha en attraksjonsverdi i seg selv gjennom ulike elementer.

Videre ønsker en å utvikle en spektakulær flomsikring og Kvina Elvepark. Dette kan kombineres med zip-lines over elva og et eget opplevelsessenter.

– Torgområdet og tak over torget, samt flomsikring og Kvina Elevepark er kommunale tiltak. Opplevelsessenteret er et kommersielt tiltak som vil kreve deltakelse fra bedrifter og private interesser for å kunne gjennomføres. Kvinesdal kommune vil være en samarbeidspartner og aktør i utviklingsarbeidet, skriver ordfører Per Sverre Kvinlaug og daglig leder av Innovasjon Kvinesdal, Liv Øyulvstad i en pressemelding.

Ordfører Per Sverre Kvinlaug og næringssjef Liv Øyulvstad forteller om et omfattende arbeid med prosjektet «The Landings at Kvinesdal».

Målet vårt er at «The Landings at Kvinesdal» skal bringe 50.000 besøkende i året inn til Kvinesdal, samt at hver av disse besøkende skal besøke tre aktiviteter hver slik at det totalt genererer 150.000 besøk.

Det verdenskjente, norske arkitektkontoret Snøhetta er blant dem som er invitert til deltakelse i parallelloppdraget. Snøhetta står blant annet bak «Under» som Stig og Gaute Ubostad bygger ved Lindesnes havhotell.

– Målet vårt er at «The Landings at Kvinesdal» skal bringe 50.000 besøkende i året inn til Kvinesdal, samt at hver av disse besøkende skal besøke tre aktiviteter hver slik at det totalt genererer 150.000 besøk. Dette vil sikre eksisterende næringsliv og gi grunnlag for ny næringsutvikling, skriver ordfører Kvinlaug.

Konseptbilder fra «The landings at Kvinesdal» . Foto: Itec Entertainment.

Må jobbe med attraksjonsutvikling

Ordføreren støttes av næringssjefen, som mener Kvinesdal må trekke til seg flere besøkende. For å nå det må det jobbes med utvikling av attraksjoner.

Blant attraksjonene det jobbes for å få til, er et Vitensenter inkorporert i prosjektet.

Ordføreren og næringssjefen kan fortelle at både innbyggere og næringsliv vil bli involvert underveis i prosessen, og at det planlegges vedtak i forhold til innkomne forslag i kommunestyret i slutten av juni.