Fredag var det tid for en variert kulturkveld i Kulturhuset i Kvinesdal, som ble arrangert i amerikanske rammer, med blant annet utdeling av kulturpris, bygningsvernpris og ulike stipender. Dessuten kom etnolog Siv Ringdal for å snakke om sin nye bok, «På høye hæler i Amerika», for å nevne noe.

Bygningsvernprisen ble gitt til John Inge Nilsen og Katrine Lohne Nilsen, for deres jobb med Sandeveien 96 på Feda.

Årets kulturstipend gikk til Lea Schou, som er danser.

Stipendet til ung idrettsutøver gikk til Ingrid Marie Jerdal Lervik som driver med ridning. Sachs Minnefonds stipend gikk til Torhild Larsen Nygård. Den største prisen, årets kulturpris, gikk altså til Rune Svindland og Andrew (Andy) Syvertsen for arbeidet med grendekarusellen.

– I år har vi satt en ramme rundt de amerikanske farger. Etnolog og forfatter Siv Ringdal kommer og presenterer den nye boka «På høye hæler i Amerika», der flere kvinner med rot i Kvinesdal og fra Sørlandet er omtalt i både tekst og bilder. Hvis alt går etter planen vil forfatteren også hente opp et tidsvitne fra den tiden boka tar for seg, sa kultursjef Jan Schou like i forkant kulturkvelden.

Programmet ble ellers krydret med countrymusikk av Nashville Sound med lokale gjesteartister, amerikanske pannekaker ble servert i pausen. Redaktør i Radio Kvinesdal, Tor Magne Gausdal var programleder.

Kveldens prisutdelere var Per Sverre Kvinlaug, Runar Nilsen, Siv Galdal Olsen, Constanse Skranefjell, Kenneth Trælandshei, Bente Haugland, Elisabeth Urstad Olav Aase og Lilly Marie Kongevold.

I tillegg arrangerte Kvina Kunstnarlag «Høstutstillingen 2018». Utstillingen vil stå i kulturhuset fram til søndag 25. november. Årets gjesteutstiller var Bjørn Aurebekk fra Kristiansand. 22 lokale kunstnere deltok.

Saken oppdateres!