Både redningsskøyta Ægir, et Sea King redningshelikopter og lokale båter ble satt i sving da den usammenhengende mayday-meldingen tikket inn på VHS-radioen.

— Vi fant havaristen relativt raskt, like sør for Ullerøy, helt ytterst i Rosfjorden. Båten sto på et skjær med en del vann i. Den var på vei til å synke, forteller skipper Gøran Gundersen om bord på Ægir til Lister24. Les også:

Det var to personer om bord på den drøye 20 fot store fritidsbåten. Da grunnstøtingen skjedde var det ytterligere en person på båten. Denne skal ha klart å ha svømt over i en annen båt før redningsskøyta kom til stedet.

— De to som vi tok med ble kjørt inn til Farsund, hvor det sto en ambulanse og ventet. Der ble de tatt med til en liten undersøkelse, men de ble ikke skadet, sier Gundersen.

Les også:

Havaristen ble funnet før Sea King-helikopteret kom til stedet. Helikopteret kunne dermed snu.

— Grunnstøtingen skjedde på et sted hvor det er en del småskjær. Det var ganske mye strøm i området da redningsarbeidet fant sted. Derfor måtte vi bruke lettbåt for å komme fram til havaristen og for å få personene om bord, forklarer Ægir-skipperen.

Båten ble stående igjen på skjæret.

Hovedredningssentralen Sør-Norge har loggført meldingen klokken 00.36. Klokken 01.49 ble det meldt at aksjonen var avsluttet.

Les også: