– Enkel serie vil si at lagene kun møter hverandre en gang, og ikke to, med borte og hjemmekamper, som er det vanlige, sier han.

Marthinsen understreker at kretsen ennå ikke har fått mandat til å avlyse vårsesongen.

– Men det vil sannsynligvis skje i midten av juni, slik jeg har forstått det. Da vil NFF Agder komme med en offisiell uttalelse, sier han.

Marthinsen poengterer at det kun er toppfotballen som har fått dispensasjon til å spille kamper og trene nærkontakt.

– Det gjelder ikke for voksne fotballspillere i lavere divisjoner, som har fylt 20 år. Men trolig vil det skje noe her i den nærmeste fremtid, slik at de også kan takle og så videre, sier styrelederen i NFF Agder, Arne Marthinsen.

Men det vil sannsynligvis skje i midten av juni.

Kim Jørpeland sier at det vil bety veldig mye for spillerne at de får et tidspunkt å forholde seg. Foto: Tom Arild Støle
Ulrik Svindland vinner en duell mot Karl Rødseth. Foto: Olav Hoel

– Vil få mye å si

FLIK-trener Kim Jørpeland sier at det vil bety veldig mye for spillerne at de får et tidspunkt å forholde seg, og at også de over 20 år kan duellere og takle igjen.

– Det tror jeg vil få veldig mye å si for engasjementet på treningene. Vi har hatt treninger to ganger per uke, men det har ikke alltid vært like mange som har stilt opp. Noen har også trent alternativt. Det vil overraske meg om ikke flere kommer på trening, sier han.

Det vil overraske meg om ikke flere kommer på trening.

Ole Tom Røynestad, som denne sesongen trener Kvinesdal, er glad for at det det lempes på tiltak også i lokalfotballen. Foto: Privat

– En boost

Også i Kvinesdal blir dette tatt godt imot om det går slik styrelederen i NFF Agder anslår.

– Det er jo veldig positivt og vil gi oss en boost fremover. Vi hadde faktisk et møte torsdag, hvor vi antok at det ville bli slik som det blir antydet her, og la et løp uti fra det, sier Ole Tom Røynestad, fra trenerteamet i Kvinesdal.

Han opplyser at det har vært bra oppmøte på treningene siden kononakrisen og store deler av idrettlivet måtte stenge ned i midten av mars.

– Vi har hatt to treninger per uke i hele perioden, og det har vært omtrent 20 spillere på trening hver gang. Det er klart at treningene har blitt monotone. At det snart vil bli tillatt med nærkontakt vil hjelpe betraktelig, sier Røynestad.

Det er jo veldig positivt og vil gi oss en boost fremover.