– Jeg ble kontaktet av et hodejegerfirma for 14 dager siden, opplyser Vidar Torsøe til Kvinesdal24 mandag kveld. Forespørselen handlet om stillingen som ny banksjef for Kvinesdal Sparebank, og Torsøe ble oppfordret til å søke.

Jeg tenkte meg grundig om, og meldte tilbake at jeg kunne være interessert i å være med i den videre prosessen

Ny mulighet

Forespørselen handlet om stillingen som ny banksjef for Kvinesdal Sparebank, og Torsøe ble oppfordret til å søke.

– Det var en ny mulighet som ble presentert for meg. Jeg tenkte meg grundig om, og meldte tilbake at jeg kunne være interessert i å være med i den videre prosessen, sier Torsøe.

Torsøe har vært rådmann i Farsund siden mars 2015, og åremålet varer i utgangspunktet i fem år til. Han påpeker at han ikke forlater stillingen i Farsund kommune fordi han har mistrives på noe vis.

Jeg har vært toppleder i bank fra 2004 til 2015

Lærerik tid

– Hvordan har det vært å være rådmann? – Det har vært en veldig spennende og lærerik tid. Det har vært veldig gøy å bli kjent med kommunen på denne måten. Jeg er blitt veldig imponert over alt vi klarer å levere av varer og tjenester, og er blitt enda litt gladere i kommunen, sier 44-åringen.

Han sier at det ikke var en lett beslutning å ta.

– Jobben som rådmann er også krevende, så dette var en totalvurdering, sier Torsøe, som har en lang yrkeserfaring som bankmann bak seg. – Jeg har vært toppleder i bank fra 2004 til 2015.

Medio april

Vidar Torsøe forteller at han tok den endelige beslutningen om å overta banksjefstillingen i Kvinesdal søndag kveld. Mandag morgen informerte han ordføreren og resten av ledergruppa på Husan.

Torsøe regner med å være på plass i Kvinesdal Sparebank rundt 15. april 2018. Vidar Torsøe overtar etter Svein Hermansen, som går av med pensjon. Han var for øvrig rådmann i Flekkefjord før han overtok stillingen.