– Jeg vil innledningsvis til debatten knytte noen ord til saken, sier ordfører Per Sverre Kvinlaug.

Vedrørende de fem millionene som skal de brukes til investering i museet, opplyser Kvinlaug om at i planforslaget skal pengene tas fra utbytte fra Agder energi. Han påpeker at disse midlene kommer tilbake i gjeninvestering opp til byggetrinn 1 og 2 i Kvinesdal.

Ordføreren informerer om at det er brukt mye tid på å fremforhandle en gunstig avtale.

– Vi jobber langs flere akser. Det viktige i denne casen er at vi får forankring i et prosjekt utenfor Kvinesdal, forteller han.

Ifølge Kvinlaug har de vært i dialog med ulike ledd, deriblant vitenskapssenteret i Arendal som sier seg positive til videre dialog, samt næringsliv og Eramet.

– Jeg mener at saksfremstillingen gir et godt bilde av hva vi er med på og hva det innebærer å delta på dette, sier ordføreren.

Runar Nilsen i Frp tok også ordet i saken, og nevnte blant annet:

– Dette er en sak jeg skal innrømme jeg nesten satte kaffen i halsen da jeg leste om det første gang i avisen. Men etter å ha hørt presentasjonen av Gaute Ubostad, må jeg si dette er noe vi må omtale som stor regionsating. Det er veldig positivt for en region vi er en del av, forteller han.

Trine Nilsen Klungland (Ap) tror samarbeidet kan gi gode ringvirkninger for nabokommunene, deriblant Kvinesdal.

– Det er mye positivt i dette. Dette er kanskje et lyspunkt i hverdagen, sier Svein Arne Jerstad. Foto: Malene Sørensen Lundberg

Svein Arne Jerstad kommenterer uttalelsene rettet mot nedskjæringer og budsjetter. Økonomiplanen viser fire år med kutt, sier Jerstad.

– Det er en grunn til at kuttene er der, påpeker han, og utdyper at som ordføreren sier kan dette legge ting til rette og skape verdier.

– Det er mye positivt i dette. Dette er kanskje et lyspunkt i hverdagen. Her kan det skje ting, og det trenger vi, uttaler Jerstad.

Kvinlaug påpeker at det statlige bidrar i dette, og at spørsmålet er om de klarer å få inn bevilgningen på de 15 millionene fra statsbudsjettet.

Formannskapets innstilling ble vedtatt.