Ifølge dommen fra Kristiansand tingrett unnlot legen å føre regnskap i årene 2006 til 2016. Han drev et uregistrert enkeltmannsforetak i hjemkommunen. Han sørget heller ikke for at andre førte regnskap for ham. I retten avla han en uforbeholden tilståelse.

– Jeg førte ikke regnskap fordi jeg var for lat, og jeg trodde ikke jeg trengte å gjøre det. Jeg gjorde det ikke med vilje for å unndra skatt, sa han i rettsmøtet.

Retten har dømt ham for grovt uaktsomt skattesvik. Ifølge dommen unnlot han å innberette lønn med totalt 5.769.000 kroner. Den skattemessige fordelen ved ikke å innberette inntekter til beskatning utgjorde 2.228.425 kroner. Retten mener det er straffeskjerpende at skattesviket har foregått over lang tid og at beløpet er høyt, men gir straffrabatt for tilståelsen.

Den lokale tingretten mente at ti måneders fengsel var passende straff. Han må også betale 222.500 kroner i bot og må tåle å betale 137.500 kroner i inndragning til statskassen. Inndragningen er fordelen han hadde av ikke å betale for å få regnskapet ført.